Regeringen tæt på ny togaftale med SF og Enhedslisten

Aftalen vil betyde bedre forhold for handicappede passagerer og at DSB kan købe elektriske tog.

Ny aftale mellem regeringen, SF og Enhedslisten vil betyde, at de dieseldrevne IC4-tog får selskab af nye el-tog på skinnerne, erfarer DR Nyheder. (Foto: DSB © DSB)

I aften forhandler regeringen med SF og Enhedslisten om en ny trafikkontrakt mellem staten og DSB. Og parterne er tæt på en aftale, fortæller flere kilder til DR Nyheder.

Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested bekræfter, at en aftale ventes at lande i aften.

Parterne mødes kl. 18 til forhandlinger, hvor aftalen ventes at falde endeligt på plads. De borgerlige partier er ikke med i den samlede aftale.

- Vi har jo været meget optagede af, at få fjernet de besparelser, der har ligget som en dyne over DSB's økonomi. Det drejer sig om 3 milliarder over de næste ti år, og dem er vi blevet enige med regeringen om at at fjerne, siger Henning Hyllested.

Kontrakten mellem DSB og staten er på 41,3 milliarder kroner over de næste ti år.

Aftalen vil blandt andet betyde, at DSB kan gå i gang med at købe elektriske tog.

Bedre forhold for de handicappede

Udover de elektriske tog vil aftalen også betyde bedre forhold de handicappede passagerer, som i fremtiden kan bede om assistance til at komme med toget indtil 24 timer før, de skal afsted. Den tid skal senere reduceres til 12 timer.

- Vi har fået nogle markante forbedringer for personer med handicap. De får en meget kortere frist til at bestille hjælp, når de skal med toget, siger Henning Hyllested.

I de nye tog, der bliver indkøbt, skal der være bedre mulighed for at tage barnevogne, cykler og kørestole med på rejsen.

Den tidligere trafikkontrakt mellem DSB og staten udløb ved årsskiftet mellem 2014 og 2015, og forhandlingerne har altså trukket ud.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter