Regeringen vil give boligforeninger frit tv-valg

Marianne Jelved vil arbejde for et frit tv-marked, som vil give mange danskere billigere tv fra efteråret.

Fra efteråret håber Marianne Jelved på et mere frit-tv-marked. (Foto: Ole Blegvad)

Til efteråret kan et frit tv-valg for mange hundrede tusinde husstande i Danmark blive en realitet. Regeringen vil nemlig have sat en stopper for de fælles tv-forsyninger, der tvinger mange til at betale for tv-kanaler, de aldrig ser.

- Der er en stigende efterspørgsel fra borgere, der føler sig provokeret til at vælge en pakke, som nogen andre har bestemt. Det er en stigende irritation, der begyndte for år tilbage - derfor er det politik vilje til at se på, om vi kan gøre det på en anden måde, siger Kulturminister Marianne Jelved (R) til DR Nyheder.

Spar 149 kr. om måneden

Det skønnes, at der er cirka 650.000 husstande, svarende til cirka hver fjerde danske husstand, der har fælles tv-forsyning.

Ifølge en undersøgelse Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet, vil initiativet give lejerne en samlet besparelse på 68 millioner kroner. I gennemsnit svarende til 149 kr. om måneden pr. husstand.

- Det her er en fantastisk god nyhed for de hundredetusinde danskere, der er stavnsbundet til at betale for en bestemt udbyder, som de ikke selv har valgt, lyder det fra formanden for Forbrugerrådet, Anja Philip.

På sigt en sejr for alle

Nogle risikerer i første omgang at skulle betale mere, end de gør nu. Men på sigt skulle alle kunne hente en gevinst.

- På den lange bane bliver det en sejr for os alle sammen, hvis der kommer flere ud på markedet, så vi får et frit tv-marked. Det er en basal forbrugerrettighed at kunne vælge frit på det kommercielle marked, pointerer Anja Philip.

Marianne Jelved håber, at mange danske tv-seere vil få glæde af billigere tv-løsninger til efteråret.

- Nu skal vi igang med at forhandle, hvilken model der er mest hensigtsmæssig, men det kræver jo en lovændring, så vi skal hen til efteråret, før det er færdigt, siger Marianne Jelved.

FacebookTwitter