Regeringen vil hente store homo-events til København

De to events WorldPride og Eurogames kan tiltrække mere end en halv million mennesker, forudser organisation.

Happy Copenhagen, der er stiftet for at arrangere megaeventet, forventer, at begivenheden kan tiltrække omkring en halv million deltagere og tilskuere. (Foto: © MARK BLINCH, Scanpix)

Regeringen melder sig ind i kampen om at få to store LGBTI-events til København.

I en officiel støtteerklæring støtter regeringen, at kulturfestivalen WorldPride og sportseventet EuroGames afholdes i København i 2021 under den fælles titel Copenhagen 2021.

Det oplyser Udenrigsministeriet og organisationen Happy Copenhagen i en fælles pressemeddelelse.

Forkortelsen LGBTI dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle og interseksuelle.

Copenhagen Pride og Pan Idræt har stiftet Happy Copenhagen, som skal stå for at arrangere megaeventet. Happy Copenhagen forventer, at begivenheden kan tiltrække omkring en halv million deltagere og tilskuere.

Lars Christian Østergreen, som er sekretariatschef i Happy Copenhagen, fortæller, at det har stor betydning, at regeringen bakker op om at afholde den store begivenhed på dansk jord.

- Det er nødvendigt i forhold til budprocessen, at vi har opbakning fra regeringen. Men det er også vigtigt, at regeringen viser, at man bakker op om miljøet.

- Og det er vigtigt, at vi har noget synlighed i den kamp, som vi må kæmpe hver dag, siger Lars Christian Østergreen.

Værtsskab tildeles i 2018

Værtskabet til WorldPride bliver tildelt i oktober. Først i marts 2018 afsløres det, om København kan få lov til at afholde Eurogames.

Regeringen håber, at begge værtskaber lander i København.

- Det er vigtigt, at vi sætter fokus på, at alle, uanset køn, seksualitet og kønsidentitet, skal kunne udfolde sig frit.

- Danmark er et foregangsland i forhold til LGBTI-rettigheder og således en oplagt vært, siger ligestillingsminister Karen Ellemann (V) i en pressemeddelelse.

Det er endnu ikke klart, hvad det store homo-event kan komme til at koste.

I første omgang har Happy Copenhagen fået støtte fra Frederiksberg, Malmø og Københavns Kommune samt Region Hovedstaden.

Hvis København bliver vært for de to events, vil det være første gang, at en værtsby afholder begge events samme år.

/ritzau/