Regioner klar til at spare 2,5 milliarder

Alle læger på samtlige sygehuse skal bruge den samme, nye medicin. Store grupper af kronisk syge skal behandles ambulant, og regionerne skal købe ind i fællesskab, skriver Berlingske Tidende.

Formanden for Region Syddanmark, Carl Holst, siger regionerne er klar til at spare 2,5 milliarder kroner.

Alle læger på samtlige sygehuse skal bruge den samme, nye medicin. Store grupper af kronisk syge skal behandles ambulant frem for at blive indlagt, og de fem regioner skal i langt højere grad købe ind i fællesskab for at sikre sig store rabatter, skriver Berlingske Tidende.

Det er blandt hovedpunkterne i en ny effektiviseringsplan, som Danske Regioner nu lancerer med det erklærede mål at spare godt 2,5 mia. kr. over de kommende tre år.

Formålet er at frigive flere ressourcer til at imødekomme presset fra et stigende antal syge og ønsket om at kunne gøre brug af nye, dyre behandlinger i en tid med en presset offentlig økonomi.

- Før er vi blevet pålagt effektiviseringskrav af regeringen, men nu går vi selv ud og er proaktive. Vi anerkender, at vi er ramt af finanskrise, og at der skal rationaliseres. Vi vil udvise rettidig omhu, siger næstformand i Danske Regioner Carl Holst (V).

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk