Regn, regn og mere regn: Skybrud 11 steder det seneste døgn

Regnen er aftagende i de fleste områder af landet, men et vådt døgn venter Bornholm.

Hele 11 steder har der været registreret skybrud det seneste døgn. Det har blandt medført vand på vejene. (Arkivfoto) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det har været et særdeles vådt døgn, og der er flere steder registreret skybrud, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Vi har i nat og frem til klokken 8 registreret skybrud flere steder, især den nordvestlige del af Sjælland har været ramt, siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg til Ritzau.

Der er tale om skybrud, når der falder 15 millimeter nedbør eller mere på 30 minutter.

Det har gjort sig gældende i blandt andet Greve, Holbæk, Kalundborg, Solrød og Sorø, oplyser meteorologen. I alt har der det seneste døgn været registreret skybrud 11 steder, heraf fem lokaliteter i Jylland i går og fem på Sjælland i dag.

Flere steder - både i Jylland og på Sjælland - har man samlet set fået mere end 50 millimeter vand på 24 timer.

Paraplyvejr i Haderslev i går. (Brugerbillede) (Foto: Viggo Hjort Kohberg/DR Nyheder © Viggo Hjort Kohberg)

Advarer om akvaplaning

Vejdirektoratets Trafikcenter råder bilister til at sætte farten ned, da der kan være risiko for akvaplaning efter de kraftige regnskyl.

- Kraftig regn kræver skærpet opmærksomhed, da der er stor risiko for akvaplaning. Sæt derfor hastigheden lidt ned, skriver Vejdirektoratet på Twitter. Lige nu gælder dette varsel kun på Sjælland.

Det er ikke kun regnvejret, der har forstyrret trafikken i dag. I morges frarådede Sund og Bælt kørsel med vindfølsomme køretøjer over Storebæltsbroen. Det blev dog ophævet igen efter nogle timer, men der gælder fortsat en advarsel om kraftig vind over broen.

Bygernes intensitet er ifølge DMI aftagende. Men der er fortsat et såkaldt risikovarsel om kraftig regn og lokale skybrud gældende for Bornholm, der gælder frem til klokken 8 i morgen tidlig.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter