Rejsebureauer melder om overvældende interesse for skiferier: Vi hyrer ekstra fly ind

Udbyderne opfordrer danskerne til at skynde sig, hvis de vil sikre sig en rejse i højsæsonen.

Magnus Kastrup og familien har fået aflyst tre skiferier det seneste år - nu glæder de sig til endelig at komme afsted igen. (Foto: Privatfoto / Magnus Kastrup)

I begyndelsen af 2020 blev skiområder i Norditalien og byen Ischgl i Østrig midtpunkt for corona, som turister tog med tilbage til deres hjemlande.

Men halvandet år senere er det ikke noget, man mærker til hos rejsebureauerne. Her melder to af landets største rejsebureauer indenfor skirejser nemlig om stor interesse for at holde ferie i sneen.

- Vi mærker en overvældende interesse for at komme afsted på ski. Det har man ikke fået lov at gøre hele sidste vinter, siger Majbritt Jensen, der er direktør for koncernen Ski Group.

Samme melding kommer fra Danski, som sammen med Nortlander og Slopetropper er en del af koncernen Skinetworks.

- Vi sælger virkelig mange skirejser. Folk vil virkelig gerne afsted. De er hungrende efter det. Lige siden vi åbnede for salget i foråret, har vi ligget foran det salg, vi havde forventet, siger Skinetworks' marketingchef, Rikke Levinsen.

Tre aflyste skiture på et år

En af dem, der virkelig glæder sig til at komme tilbage på de hvidtklædte løjper, er praktiserende læge Magnus Kastrup.

- Det er den ferie, vi sætter i kalenderen først, så har jeg ikke sagt for meget. Den ligger meget i højt i vores prioritering, siger han.

Magnus Kastrup, hans kone og tre børn er på skiferie hvert eneste år og nåede lige akkurat også at komme afsted i starten af 2020, inden coronapandemien lukkede verden ned.

Men siden har familien været nødt til at aflyse ikke mindre end tre skiture. For den ældste datter gælder det fire ture, da hun også skulle have været afsted på konfirmationstur med en skiskole. Derfor glæder de sig ekstra meget til den tur til Norditalien, de skal på i uge syv næste år.

- Det giver en stor glæde, og det er noget, vi virkelig ser frem til, siger Magnus Kastrup.

For ham fylder coronasmitten ikke noget særligt i forhold til næste års skirejse.

- Jeg tænker ikke mere over corona i forbindelse med skiferie, end jeg gør alle mulige andre steder.

  • Sidst Magnus Kastrup og familien var på ski, gik turen til Bad Kleinkirchheim i Østrig. Det var lige inden nedlukningen i 2020. (Foto: PRIVATFOTO)
  • (Foto: PRIVATFOTO)
  • (Foto: PRIVATFOTO)
1 / 3

Rejsebureauer: Skynd jer at booke

Det samme ser ud til at gøre sig gældende hos de danskere, der har booket skiferie ved Ski Group. I hvert fald fortæller direktør Majbritt Jensen, at Ski Grorup i år har solgt cirka 25 procent mere, end de solgte på samme tidspunkt i 2019, før corona.

- Vi sælger normalt omkring 50.000 rejser om året i alt, og på nuværende tidspunkt har vi allerede solgt omkring 30.000 rejser, siger Majbritt Jensen.

- Det er virkelig positivt. Danskerne køber også dyrere produkter. De bruger flere penge på det, end de gjorde i 2019.

Hos både Ski Group og Skinetworks er det især nytåret samt uge syv og otte, der er stor rift om. Men også de første uger af år 2022 er begyndt at være godt booket op.

- Vi besluttede for nogle uger siden at hyre ekstra fly ind til uge to, tre, fire og fem, fordi der er så stor efterspørgsel fra grupper, der vil afsted i de uger, siger Ski Groups koncerndirektør Majbritt Jensen.

Derfor lyder opfordringen fra rejsebureaerne også, at man skal ud af starthullerne, hvis man vil på skiferie i højsæsonen.

- Det er gået ekstraordinært stærkt i år med salg af rejser i nytåret og uge syv. Så hvis man skal afsted i de store uger, skal man til at skynde sig, for det går rigtig stærkt, siger Skinetworks' marketingchef, Rikke Levinsen.

Bruger flere penge - og det er der brug for

Brancheforeningen for danske rejsebureauer melder også om et 'opsparet behov' for at komme på skiferie. Og ikke kun menneskeligt - men også økonomisk.

- Nu har danskerne ligesom fået købt nye vaskemaskiner, nye køkkener og lagt huset om flere gange under coronanedlukningen, så nu skal de bare ud og bruge nogle penge på skiferier, kan man mærke, siger Lars Thykier, der er administrerende direktør ved Danmarks Rejsebureau Forening.

- Det er dejligt, at vi kommer på banen igen.

Men det er også andet end dejligt - det er nødvendigt. Der er nemlig brug for, at danskerne lægger penge hos rejsebureauerne, eftersom coronapandemien har ramt branchen hårdt, lyder det.

- Vi er nok først tilbage i en økonomisk normal situation i 2023 eller 2024, fordi vi tabte så mange penge sidste år, siger Lars Thykier.

FacebookTwitter