Rejsekort har udstedt 700.000 glemme-bøder

På en ud af 50 rejser glemmer de rejsende at tjekke ud. Københavnerne er dårligst til at huske det.

Der er ikke sat et mål for, hvor høj andelen af glemte check-ud må være, men efterhånden som brugerne får mere rutine, bliver det bedre, fortæller rejsekortets direktør. (Foto: Rasmus Mark Pedersen © DR)

700.000 gange har rejsende glemt at tjekke ud med deres rejsekort.

Det vil sige to procent af de 34,9 millioner rejser, der er gennemført med rejsekort siden indførelsen i 2008. Det skriver Version2. Det svarer til en ud af 50 rejser, hvor den rejsende bliver trukket 50 kroner minus rejsens pris.

- Generelt ligger vi faktisk meget lavt, når man sammenligner med for eksempel London, hvor de mange steder har gates, man skal ud af. Vi har den laveste andel af manglende check-ud i Europa, siger Bjørn Wahlsten, direktør for Rejsekort.

Tekniske problemer

Rejsekortet har været plaget af flere dårlige sager. I sommer var der så mange klager over tekniske problemer med rejsekortet, at trafikselskaberne i København ikke kunne garantere, at det ville virke.

Salget af klippekort i hovedstaden blev derfor forlænget i 11 måneder fra 1. juli 2013, hvor rejsekortet skulle have taget over.

Flest glemmer at tjekke ud i København

På landsplan bliver der ikke tjekket i lidt over to procent af rejserne for eksempel på grund af glemsel eller udstyr, der ikke fungerer.

Men i København er problemet lidt større, hvorimod de steder, der længe har haft rejsekort kun glemmer at tjekke ud i en procent af tilfældene, skriver Version2.

Der er ikke sat et mål for, hvor høj andelen af glemte check-ud må være, men efterhånden som brugerne får mere rutine, bliver det bedre, fortæller Bjørn Wahlsten.

Et rejsekort er et elektronisk betalingskort, hvor man kan tjekke ind og ud direkte på stationerne og derefter automatisk blive trukket det beløb, som rejsen koster.