Rejsekortet bliver skarpt overvåget

Transportminister Hans Christian Schmidt er nu sikker på, at Rejsekortet bliver til noget. Men ministeren vil overvåge leverandøren tæt.

Rejsekortet bliver til noget i år 2012. Det er transportminister Hans Christian Schmidt overbevist om i dag.

- Det er jeg selvfølgelig tilfreds med, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg har været skeptisk og stadig er det, siger transportministeren til DR Nyheder.

Skrap kontrol

Fremover bliver leverandøren East West Denmark skarpt overvåget. Ministeren har krævet, at han hver måned får en rapport, så han kan følge med i forløbet.

Samtidig er der skrevet hårde sanktioner ind i den nye aftale, såsom bøder og mulighed for at trække nødbremsen, hvis tidsplanen skrider igen.

- Det har betrygget mig. Jeg er sikker på, at det bliver til noget, men jeg følger det bare hver måned, for jeg vil være helt sikker, siger Hans Christian Schmidt.

Leverandør garanterer

Med aftalen i dag, så tør direktør Torben Dyrvig i East West Denmark godt love et landsdækkende Rejsekort om to år.

- Den aftale, vi nu har med Rejsekort A/S vil sikre, at vi nu kan levere i 2012. Nu er vi blevet enige om, hvad der skal leveres, og hvornår det skal leveres, og det er vi ret sikre på, at vi kan overholde, siger Torben Dyrvig til DR Nyheder.

Grimt forløb

Det er fem år siden, at leverandøren East West fik kontrakt på lave Rejsekortet.

Systemet skulle så have fungeret i 2009. Siden er det blevet udsat flere gange.

1. december gav transportministeren et ultimatum til leverandøren East West Denmark. De skulle garantere, at Rejsekortet ville fungere i 2012 - ellers blev hele projektet droppet.

- Det har ikke været smukt. Jeg kan ikke lide, at man skal bruge så mange år på at finde ud af en ting, som er meget mere enkel, end den bliver beskrevet, siger transportministeren.

Garanti til pendlerne

Hans Christian Schmidt har et håndfast løfte til pendlerne med den nye aftale om rejsekortet.

- Jeg kan sige til pendlerne, at jeg skal nok varetage deres interesser. Det kommer til at virke det her, og eller griber vi ind.

Respekt

At ministeren vil holde så skarpt øje med processen er ok med direktøren i East West Denmark.

- Vi har naturligvis respekt for, at ministeren og andre vil følge med i det resterende forløb, og det må vi så forsøge at leve op til, siger Torben Dyrvig.