Rejsekortet har en frist på 14 dage

Firmaet bag den nye elektroniske billet "Rejsekortet" har fået 14 dage til at få det til at virke.

Firmaet bag det skandaleramte elektroniske rejsekort har fået 14 dage til at få det til at virke. (© DR)

De havde oprindelig fået en deadline til i dag, ellers ville hele projektet blive skrottet, men nu får folkene bag Danmarks nye elektroniske billet "Rejsekortet" alligevel 14 dage ekstra til at melde ud, om de kan få systemet til at virke, det Berlingske Tidende.

Tidsfristen udvidet

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) gav for en måned siden leverandøren - konsortiet East-West Denmark - indtil 1. december til at afklare, om man ville - og kunne - sætte projektet i gang.

Tirsdag, 24 timer før deadline, lå Rejsekortet A/S, der står bag projektet, dog stadig i forhandlinger med East-West Denmark, erfarer Berlingske Tidende.

Transportministeren har nu givet leverandøren en udvidet tidsfrist på 14 dage til at få systemet, der allerede har kostet 700 millioner kroner, sat i gang, og der falder derfor med stor sandsynlighed ingen slutmelding i dag.

Kontrakt kan blive annulleret

Hvis ikke den nye frist overholdes, vil kontrakten med East-West Denmark blive annulleret, oplyser Hans Christian Schmidt til Berlingske Tidende.

For at få belyst processen og få klarhed over, hvorvidt Rejsekortet kan lade sig gøre eller ej, har Transportministeriet fået lavet en uvildig undersøgelse af konsulentfirmaet Gartner.

Konklusionen lyder, at Rejsekortet kan fungere i praksis, og ifølge ministeren er der derfor ingen undskyldning for leverandøren.

/ritzau/

Facebook
Twitter