Rejseselskaber vil ikke droppe virusramte lande: Vi retter os efter Udenrigsministeriet

Der er ingen grund til at ændre rejseplaner, siger flere rejseselskaber.

Danske rejseselskaber ser ingen problemer med at sende rejselystne turister til virusramte lande, og der er ikke blevet ændret på rejser eller destinationer.

Sådan lyder det fra flere rejseselskaber.

- Vi forholder os til Udenrigsministeriets rejsevejledninger, og vi har ikke haft grund til at ændre på rejser eller destinationer, siger pressechef hos Spies, Lisbeth Nedergaard.

Sundhedsstyrelsen: Vent med ferie

I dag lød meldingen fra Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, at man skal tænke sig lidt om, inden man booker den næste sommerferie.

- Man skal nok vente lidt med at bestille sin sommerferie. I hvert fald, hvis man rejser til nogle af de regioner, hvor der allerede er udbrud, fordi der pludselig kan være forhold, der gør, at man ikke skal rejse, siger Søren Brostrøm ifølge Ritzau.

- Det vil være mit råd, og det er også det, jeg selv vil overveje i forhold til min sommerferie.

Faglig direktør ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, opfordrer sommerferiehungrende danskere til for eksempel at booke en afbestillingsforsikring, hvis de skal på ferie.

- Jeg ville som privatperson planlægge lidt fleksibelt, så man for eksempel har mulighed for at afbestille en rejse. Vi kan ikke forudsige, hvordan situationen ser ud på Cuba til august - det kan ingen på denne jord, lyder rådet fra Kåre Mølbak.

Rejseselskab: En overreaktion

Rejseselskabet Bravo Tours mener dog ikke, at der er problemer i at booke sin ferie i god tid.

- Hvis udenrigsministeriet fraråder rejsemål, så får man sine penge igen, hvis man har købt en pakkerejse, siger pressechef Peder Hornshøj.

- Vi retter os efter Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Hvad hvis kommende rejsende er utrygge, selvom Udenrigsminsiteriet ikke fraråder rejser?

- Det må man gøre op med sig selv. Andre skal nok tage stilling til, om et rejsemål er trygt. Hvis det er farligt at rejse et sted hen, fraråder Udenrigsministeriet det. Hvis det ikke er farligt, gør de ikke, siger Peter Hornshøj.

- Det er helt forfærdeligt, hvis folk tror, at det er livsfarligt at tage til Tenerife, siger Peder Hornshøj.

  • Gæster i karantæne på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Tenerife. (Foto: BORJA SUAREZ © Scanpix)
  • Gæster i karantæne på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Tenerife. (Foto: Cristobal Garcia © Scanpix)
  • Gæster i karantæne på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Tenerife. (Foto: BORJA SUAREZ © Scanpix)
1 / 3

Rejseselskabet TUI ændrer umiddelbart heller ikke på de rejser eller destinationer, de tilbyder. Det er dog ikke længere muligt at bo på det hotel på den spanske ø Tenerife, der er lukket af på grund af coronavirus.

- Så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder alle unødvendige rejser, så gør vi heller ikke. Vi følger deres anbefalinger, siger pressechef Mikkel Hansen.

- Vi informerer gæster om det, vi får at vide fra Udenrigsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

Udenrigsministeriet opdaterer vejledninger

Udenrigsministeriet har opdateret rejsevejledningen til Italien, så man nu skal være 'ekstra forsigtig' i hele landet, men fraråder altså ikke rejser dertil.

- Vi opfordrer danskere til at være ekstra opmærksomme i Italien som følge af lokale smitteudbrud med coronavirus i flere nordlige regioner og som følge af lokale myndigheders tiltag for at forebygge smittespredning, står der.

I Spanien skal man 'være opmærksom' på grund af coronavirus.

Dækket ved aflysning

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er man i visse situationer dækket af enten rejse- eller flyselskabet, forklarer politisk rådgiver indenfor miljø og transport, Vibeke Myrtue Jensen.

- Hvis flyselskabet aflyser en rejse på grund af coronavirus, så kan du få ombooket din billet eller få pengene refunderet, forklarer hun.

Læs om dine rettigheder i forbindelse med coronavirus her: