Rejsevejledning opdateret: Nu kan du rejse til Skåne

Regionerne Blekinge, Kronoberg, Skåne og Västerbotten er nu gule ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Der bliver efter alt at dømme mere travlt over Øresundsbroen med de opdaterede retningslinjer. (arkiv) (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Udenrigsministeriet fraråder ikke længere rejser til regionerne Blekinge, Kronoberg, Skåne og Västerbotten, for regionerne opfylder kriterierne.

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Sverige, fordi Sverige som helhed ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Regionerne Blekinge, Kronoberg, Västerbotten og Skåne er altså undtaget, fordi regionerne opfylder kriterierne og derfor er gule, mens resten af Sverige fortsat er orange.

Svenskere, der kommer fra Skåne må også rejse til Danmark, som turister fra natten mellem fredag og lørdag. Skåninge har dog tidligere godt kunne komme ind i landet, fordi der er tale om en grænseregion, hvis de kunne fremvise en negativ coronatest. Den behøver de ikke længere efter fredag.

Beboere fra Skåne er også undtaget den meget omtalte seks-dages-regel, oplyser Justitsministeriet til DR Nyheder.

Det betyder, at de for eksempel kan tage en tur til København en weekend, hvilket ikke har været muligt de seneste måneder.

Og der er glæde at spore i grænselandet. Borgmester i Helsingør, Benedikte Kjær, skriver "hurra!" på Twitter, mens der også er jubel på den anden side af Øresund.

- Det føles fantastisk, for vi er tilbage, hvor vi var den 13. marts, da Danmark lukkede grænsen for svensker, siger Carl Johan Sonesson, der er regionstyrelsens formand i Skåne, til SVT.

Her er det opdaterede kort over rejser til Sverige. (© Udenrigsministeriets Borgerservice)

Luxembourg er orange igen

På den anden side har Udenrigsministeriet også ændret rejsevejledningen til Luxembourg.

- Vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Luxembourg, fordi Luxembourg ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, står der i vejledningen.

Hvis man allerede opholder sig i landet, kan man blive indtil ferien er slut. Læs mere om de lokale restriktioner her.

Præcisering: Det fremgik i en tidligere version af artiklen, at den opdaterede rejsevejledning også var gældende med det samme for rejsende til Danmark. Opdateringen ved indrejse er dog først gældende fra lørdag 11. juli klokken 00.00. Det har dog reelt ingen betydning haft for rejsende fra Skåne, da de tidligere godt kunne komme ind i Danmark, fordi der er tale om en grænseregion, hvis de kunne fremvise en negativ coronatest.

Facebook
Twitter