Rejsevejledning til Egypten: Undgå store folkemasser

Militærkuppet i Egypten får ikke umiddelbart Udenrigsministeriet til at ændre sin rejsevejledning.

Det egyptiske militær er rykket ind i flere byer. (© Scanpix)

Det opsigtsvækkende militærkup i Egypten får ikke Udenrigsministeriet til at ændre på sin rejsevejledning.

Det oplyser kontorchef Torben Gettermann fra Borgerservice til DR Nyheder.

- Vi følger situationen tæt hele natten. Der er stadig mange ting, der er uafklaret, siger han.

Undgår store forsamlinger

Dermed opfordres danske turister i Egypten stadig til at være forsigtige - særligt hvor der er store forsamlinger. I Kairo gælder det omkring Tahrir-pladsen, Cairo University og ved præsidentpaladset i Heliopolis.

Derudover frarådes alle ikke-nødvendige rejser til byerne i Nildeltaet samt langs Suez-kanalen, inklusive Kairo, Alexandria, Suez og Port Said.

Alle rejser til Gaza frarådes også, og lukning af grænseovergangen ved Rafah kan ske med meget kort varsel.

Rejser til turistområderne langs Rødehavet og Akababugten kan stadig foretages - lige som der fortsat kan foretages flyskift i Kairo Lufthavn.

Det fremgår af Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning.

Militærkup officielt

Der forventes fortsat massive opbud af mennesker på gaderne i Egypten, og derfor bør rejsende ifølge Udenrigsministeriet undgå demonstrationer, undlade at fotografere demonstranter og sikkerhedspersonale og være klar over, at sikkerhedssituationen i Egypten kan ændre sig ekstremt hurtigt.

Onsdag aften holdt militærets leder, General Abdel Fattah al-Sisi, en tale til nationen, hvor han oplyste, at Muhammed Mursi erstattes midlertidigt af chefen for forfatningsdomstolen, Adly Mansour, indtil en ny præsident er blevet valgt.

Samtidig suspenderes Egyptens forfatning midlertidigt. En komité nedsættes for at gennemgå forfatningen. Militæret er sammen med oppositionen blevet enige om en køreplan for Egyptens fremtid.

Facebook
Twitter