Rekordhøj vandstand nærmer sig kritisk niveau i Skive

Vandstanden i Skive Fjord er på et historisk højt niveau og stiger fortsat som følge af stormen Egon.

Der bliver holdt nøje øje med vandstanden i Skive, som nærmer sig et meget kritisk niveau. Vandstanden i byen er aldrig blevet målt højere end søndag eftermiddag.

Vindretningen er dog med til at bekæmpe den stigende vandstand. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vandstanden i Skive Fjord nærmer sig det kritiske niveau. Vinden kommer ind til videre fra en gunstig retning, derfor er der endnu ikke tale om en kritisk situation.

- Alligevel beder Midt- og Vestjyllands Politi borgere, der bor inden for det boligområde, der er afgrænset af Viborgvej og Engvej, om at tage visse forholdsregler, skriver politiet.

Pak det mest nødvendige

Borgere i området opfordres derfor til at pakke en taske med det allermest nødvendige, hvis de senere hen skal evakueres. Samtidig bør man flytte værdigenstande væk fra kældre og op i et højere niveau i huset, lyder det.

Kulturcenter Limfjord på Skyttevej 12 er det officielle evakueringscenter i tilfælde af, at politi og beredskab vælger at evakuere borgere i det berørte område.

Ifølge DMI er vandstanden i Skive 182 centimeter over normalt niveau klokken 16.28 søndag eftermiddag. En time tidligere var vandstanden yderligere fem centimeter højere ifølge DMIs målinger.

Dermed slår vandstandshøjden rekord i Skive. Inden Egons rasen var den højeste måling 176 centimeter over normalt niveau. Den måling stammer tilbage fra 8. januar 2005.

/ritzau/

Facebook
Twitter