Rekordhøjt smittetal: Næsten 1.200 er registreret smittet det seneste døgn

Nu har 93 kommuner et bekymrende antal smittede.

Høje Tåstrup er landets hårdest ramte kommune med 452 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge (arkivfoto). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Antallet af smittede med coronavirus er steget med 1.191 siden i går. Det er det højeste antal registrerede smittede nogensinde i Danmark.

I foråret var smitten dog højere, men der blev de smittede ikke testet i samme omfang. Smittetallet er baseret på 71.059 coronatest. Det er det højeste antal hidtil og kan være en medvirkende faktor til det høje tal.

Samtidig stiger antallet af indlagte med fem, så der nu i alt er 144 indlagte med coronavirus på landets hospitaler. Til sammenligning var der i foråret 535.

Yderligere tre personer har mistet livet, så det samlede dødstal nu er 719.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Den såkaldte positivprocent, der angiver, hvor stor en andel af coronatestene der er positive, ser ikke ud til at være faldende. Det er et tegn på, at de stigende tal også er udtryk for en reel smittestigning i samfundet.

93 kommuner har bekymrende antal smittede

Det høje smittetal afspejles også i, at det i stort set alle landets kommuner går den forkerte vej med smittetallene.

93 kommuner ligger nu over myndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Det er kun på Ærø og Samsø, at der ikke har været smittetilfælde den seneste uge.

Værst står det til i Høje Taastrup, der har registreret 50 nye smittede siden i går og fortsat er landets hårdest ramte kommune med 452 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

De 11 hårdest ramte kommuner ligger alle i hovedstadsområdet.

Facebook
Twitter