Rekordmange kvinder optaget i den tykke blå bog

Den nyeste udgave af Kraks Blå Bog vejer knap to kilo, og 40 procent af de nyoptagne er kvinder.

Kraks blå bog udkommer i dag. 40 procent af de nye navne er kvinder.

For første gang er 40 procent af de nye optagne navne i Kraks Blå Bog kvinder. I alt er 244 nye personer blevet omtalt i 2015-2016-udgaven, og af dem er 147 mænd og 97 kvinder.

- Vi får stadig flere forslag udefra til kandidater, og det sætter vi pris på, siger Hanne Dal, redaktionschef på Gads Forlag.

Hun er stolt over, at antallet af optagne kvinder er så højt i år, og hun siger, at årets udgave af Kraks Blå Bog er ved at nå sin fysiske grænse på over to kilo.

Titel: Cirkusprinsesse

Når man bladrer igennem den nye udgave med i alt 8.455 personer vil man blandt andet kunne finde biografier af formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen, tidligere fodboldspiller Preben Elkjær og TV-værten Signe Lindkvist, der har angivet sin titel til at være cirkusprinsesse.

Hvis man ikke orker at vende de mange sider i den tunge fysiske blå bog, kan man også bruge opslagsværket i digital form. Her kan man købe personbiografierne enkeltvis, hvis man har lyst til det. Alternativt kan man købe adgang til hele bogen.

Samtidig er forlaget ved at lægge sidste hånd på en samlet digitalisering af de i alt næsten 130.000 sider med biografier, som Kraks Blå Bog har indhentet og redigeret siden den første udgivelse i 1910.

Onlineadgang til 30.000 biografier

Når digitaliseringen senere på året bliver afsluttet, bliver der online-adgang til alle 30.000 biografier.

- Og målet er fortsat at levere et autoritativt opslagsværk med ganske mange personoplysninger, som man ikke kan finde andre steder, og som kommer fra en troværdig kilde, nemlig personen selv, siger Hanne Dal.

/ritzau/

Facebook
Twitter