Rekordmange søger ind på videregående uddannelser

Med 92.477 ansøgere til videregående uddannelser er der sat ny rekord for antallet af ansøgere.

30. juli får de håbefulde ansøgere svar på, om de er kommet ind på deres ønskede uddannelse. Foto: Colourbox. (© Colourbox)

Søndag klokken 12 udløb fristen for at søge ind på de videregående uddannelser, og aldrig har så mange ønsket at komme ind.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse, og det store optag glæder den nyudnævnte Uddannelses- og Forskningsminister, Esben Lunde Larsen (V).

- Overordnet set er det godt og glædeligt, at så mange unge er bevidste om, at uddannelse er nøglen til både frihed over eget liv og til at blive en attraktiv part for arbejdsmarkedet, siger han til Ritzau.

- Uddannelse er redskabet for et samfund som vores til at få hjulene til at dreje hurtigere rundt. Det er afgørende, at arbejdsstyrken hele tiden er topkvalificeret i forhold til de virksomheder, der skal rekruttere, uanset om det er offentlig eller privat.

Kompetencer skal kunne bruges

92.477 har i 2015 søgt ind på en videregående uddannelse, men først mandag vil det blive offentliggjort, hvilke uddannelser og uddannelsesinstitutioner, de unge har søgt ind på.

Her håber Esben Lunde Larsen, at ansøgerne har søgt efter at komme ind på uddannelser, hvor deres kompetencer også vil blive efterspurgt på arbejdsmarkedet.

- Det er vigtigt fra regeringens side at sige, at vi håber meget, at de unge har søgt ind på uddannelser, som ikke fører til ledighed, men til enten offentlig eller privat beskæftigelse. Det vil vi naturligvis se meget nøje på, siger han.

- Jeg håber meget, at folk har søgt ind på tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, for nu at nævne to områder. Vi har jo brug for folk inden for en række sektorer, og det håber jeg selvfølgelig også kommer til at skinne igennem i optaget.

Får svar den 30. juni

Selv om der er rekordmange ansøgere, kan man dog ikke umiddelbart sige, at der også kommer til at være rekordmange afslag, siger ministeren.

- Men de sidste mange år har der været en række uddannelser, hvor der ikke har været fuldt optag, og hvor nogle må omgøre deres uddannelsesvalg, siger han.

- Så må man spørge sig selv, hvad det næstbedste er, hvis man ikke kommer ind på drømmestudiet, og om det så matcher det, man gerne vil bruge sit arbejdsliv på.

Alle ansøgere får svar på deres ansøgning den 30. juli.

I 2014 søgte 91.231 ind på en videregående uddannelse, og i alt 65.094 startede på en videregående uddannelse.

Facebook
Twitter