Rekordmange støtter pride efter angreb i Orlando

Med 7092 deltagere til årets parade, er rekorden sat. Ifølge arrangørerne har der aldrig været så stor støtte.

Copenhagen Gay Pride lørdag den 15. august 2015. (Foto: © Sara Gangsted, Scanpix)

Det er med rekordhøj deltagerliste til dette års parade, at Danmarks største festival for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner (LGBT), Copenhagen Pride, løber af stablen tirsdag og fem dage frem.

I år har 7092 tilmeldt sig paraden. Det er 1300 flere end sidste år, og dermed er rekorden slået.

Ifølge festivalens forperson, Lars Henriksen, er den store interesse for paraden blandt andet påvirket af skudepisoden i Orlando i USA i juni. Her blev der affyret skud i en natklub for homoseksuelle, hvor 49 personer mistede livet.

- Begivenheder som den i Orlando er med til at øge folks bevidsthed om betydningen af at gå ud og vise tilslutning til LGBT-miljøet og menneskerettigheder i det hele taget.

- Det er blevet en personlig sag for mange mennesker. På en eller anden måde tror jeg, at folk bliver mindet om, hvor skrøbeligt vores samfund i virkeligheden også er, og hvor vigtigt det er, at vi bakker hinanden op, siger Lars Henriksen.

Ifølge Thomas K. Rasmussen, kommunikationschef hos Copenhagen Pride er der traditionen tro en masse, der støder til optoget på dagen.

- Ud fra det høje deltagerantal på det her tidspunkt regner vi med, at der kommer omkring 35.500 og slutter sig til paraden, hvis vejret bliver godt. Det er langt flere end sidste år, siger Thomas Rasmussen.

Copenhagen Pride festival kan i år fejre 20 års jubilæum.

/ritzau/