Rekordmange vil på universitet i år

Kåre Thomsen er én af de over 35.000 ansøgere, som har søgt ind på de danske universiteter i år. Ansøgertallene, som DR Nyheder har samlet ind fra hele landet viser at der er flere ansøgere end nogensinde før.

Der er rift om pladserne på landets universiteter, som oplever at flere unge end nogensinde før ønsker en plads i auditorierne og laboratorierne.

I mandags var der ansøgningsfrist for at søge ind på kvote ét - og i alt 35.750 personer har sendt en ansøgning af sted og krydser nu fingre for at netop de får adgangsbilletten til en karriere som biokemiker, psykolog, præst eller noget helt fjerde.

Kåre regner med en plads

En af de forventningsfulde unge er Kåre Vestergård Thomsen, som søger ind på kemi på Århus og Københavns Universiteter.

- Jeg var inde på nettet og læse om, hvad gennemsnittet var for at komme ind. Og der havde ikke været noget på kemi i de senere år, så jeg havde sådan set ikke regnet med, at der ville være noget krav om gennemsnit, siger Kåre Vestergård Thomsen, som nu er i tvivl om, hvorvidt man i år skal kunne fremvise en høj karakter for at komme ind.

- Jeg tror stadigt, at jeg kommer ind på universitetet, selvom der er mange, der søger ind, siger han.

Stolt rektor

De store bunker med ansøgninger glæder blandt andre Lauritz Holm-Nielsen, som er rektor på Aarhus Universitet.

- Vi får i år et rekordansøgertal på over 20.000. Vi har aldrig passeret den grænse før, og det er vi stolte af, siger rektoren.

De 20.000 dækker over alle typer ansøgninger - både dem, som har Aarhus som førsteprioritet og dem, hvor universitetet rangerer lidt længere nede på listen. Ser man på antallet af studerende, som har et studie på Aarhus Universitet som førsteprioritet lyder tallet på 8.571.

Mange afslag

- Der er en økonomisk afmatning i samfundet, så derfor er der ikke så mange jobs til de unge mennesker, som der var for nogle år siden. Og så er det udmærket, at man uddanner sig, siger Lauritz Holm-Nielsen, som dog kan se ét minus ved de mange ansøgninger.

- Der kommer mange afslag i år, og der kommer sikkert flere afslag i år, end der har været i de foregående år. Og det er ærgerligt.

Den 30. juli får ansøgerne svar på deres ansøgning og optagelseskvotienten bliver offentliggjort.

Samtidig kan de personer, der ikke får en plads, søge optagelse på uddannelser, hvor der er ledige pladser.

FacebookTwitter