Rektor får stor fratrædelsesbonus for at fortsætte

Ordning, der forgylder rektoren for Københavns Universitet, betegnes som absurd teater.

Rektor Ralf Hemmingsen (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Københavns Universitets rektor, Ralf Hemmingsen, får udbetalt en stor fratrædelsesgodtgørelse, selv om han netop er blevet genansat i stillingen.

Når han om fire år som 67-årig stopper som rektor med ret til at gå tilbage til et job som professor, vil han få udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse igen. Samlet vil Ralf Hemmingsen på denne måde sikre sig omkring 1 million kroner.

Det skriver Politiken på baggrund af Københavns Universitets ansættelseskontrakter med Ralf Hemmingsen, som efter otte år som rektor netop er blevet genansat frem til 2017.

Professor: Absurd teater

Professor Flemming Ibsen fra Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet betegner ordningen som absurd teater. Han fatter ikke, hvordan Københavns Universitet kan gå med til det.

Det lyder helt meningsløst, og ordningen burde bortfalde, konstaterer han.

- Man kan lave mange mærkelige ting i det private, fordi det er virksomhedens egne penge, der bliver jongleret med. Men her er det skatteydernes penge, der bliver kørt rundt med, så det ser bestemt ikke kønt ud, siger Flemming Ibsen til Politiken.

Rektor: Intet usædvanligt

Ifølge Ralf Hemmingsen er der intet usædvanligt i aftalen. Han vil ikke udtale sig om, hvorvidt det er rimeligt at få fratrædelsesgodtgørelse, når han fortsætter i jobbet.

Formanden for universitetets bestyrelse, Nils Strandberg Pedersen, siger, at udbetalingen er fuldstændig efter reglerne og retningslinjerne for alle ansættelser i åremålsstillinger i stat og kommuner.

- Om det er rimeligt eller ej, skal jeg ikke kunne sige. Men sådan er det. Det står ikke i min magt at lave det om, siger bestyrelsesformanden for Københavns Universitet til Politiken.

/ritzau/