Rektor: Min underskrift er blevet misbrugt til fusk

Politiet mener, at et eksamensbevis fra Herlev HF er blevet brugt til dokumentfalsk.

Et eksamensbevis, som rektor på Herlev HF Jan Vistisen har underskrevet, er angiveligt blandt de falske eksamensbeviser, som studerende har brugt til at snyde sig ind på videregående uddannelser. (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix)

Et eksamensbevis, som rektor på Herlev HF Jan Vistisen har underskrevet, er angiveligt blandt de falske eksamensbeviser, som studerende har brugt til at snyde sig ind på videregående uddannelser.

Jan Vistisen bekræfter over for DR Nyheder, at han er blevet kontaktet af politiet i forbindelse med efterforskningen af en omfattende sag om snyd med eksamensbeviser.

- Jeg synes, det er grænseoverskridende og irriterende. Først og fremmest bliver jeg vred og forarget på vegne af mine elever, som hver dag knokler for at tage en uddannelse på ærlig vis, siger Jan Vistisen.

Flere end 25 sigtede

Ifølge DR Nyheders oplysninger er mere end 25 danske studerende blevet sigtet, efter at Københavns Politi har efterforsket sagen intensivt.

De sigtede menes at have snydt sig ind på Københavns Universitet, Københavns Erhvervsakademi og Copenhagen Business School ved at forfalske eksamensbeviser fra gymnasier.

- Det, der jo så er miseren, er, at det altså kan lade sig gøre at indscanne et eksamensbevis og så sende det til en uddannelsesinstitution, uden at man kan se de forskellige ting, der ellers skulle sikre ægtheden af et dokument, siger Jan Vistisen.

Ifølge DR Nyheders oplysninger står mindst en formodet bagmand bag de falske eksamensbeviser, som den pågældende har solgt for op mod 20.000 kroner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk