Religion er noget man har for sig selv

Ibrahim går ikke i moske. Han har ikke behov for det og bliver ikke presset til det. Sådan har hovedparten af muslimerne i Danmark det.

Ibrahim går ikke i moske. Han har ikke behov for det og bliver ikke presset til det. Sådan har hovedparten af muslimerne i Danmark det. (Foto: © Corbis, Scanpix)

Ibrahim er en ung muslim. Hvis man spørger ham, om han tror på Gud, svarer han:

- Når nogen spørger mig, så siger jeg, at jeg er muslim. Det kan godt være, at jeg ikke lever op til de ting, som nogen mener, at man skal gøre for at være muslim. Jeg føler bare selv, at jeg er det, og religionen har man for sig selv, siger Ibrahim.

Ibrahim kommer ikke i moskeen. Ligesom 60 procent af muslimerne i Danmark, så kommer han stort set aldrig i moskeen. Det viser DRs undersøgelse, Din muslimske nabo.

Har ikke behov for at gå i moske

Det er ikke for at protestere, at Ibrahim ikke går i moske. Eller for at gøre oprør mod sine forældre, som går i moske.

- Jeg har ikke haft behov for det, og jeg har ikke rigtig tænkt over det. Jeg har aldrig gået der. Der er aldrig nogen, der har opfordret mig til at gå der, hverken forældre eller venner, siger Ibrahim.

Når han ikke kommer i moskeen, så har Ibrahim det lidt svært med imamer, der udtaler sig på muslimernes vegne.

- De repræsenterer i hvert fald ikke mig, og jeg tror ikke, de repræsentere mange af de muslimer, der bor her. Der har været uheldige episoder, og det virker ikke som om, de kan snakke for alle andre muslimer herhjemme, siger Ibrahim.