Retskorrespondent: Manglende brud på kraniet strider mod Peter Madsens forklaring

Politiet har fundet Kim Walls hoved og undersøgelsen af hovedet strider mod forklaring om ulykke.

- Politiets fund strider imod Peter Madsen forklaring. For han har forklaret, at hun under en ulykke fik skader i hovedet og lå i en blodpøl. Politiet siger i dag, at der ikke har været brud på hendes hoved, siger Trine Marie Ilsøe. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Det vigtigste, der kom frem på dagens pressemøde med Københavns Politi, er, at politiet har fundet hovedet tilhørende den afdøde svenske journalist Kim Wall. Det vurderer DR’s retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe.

Drabschef, Jens Møller Jensen, oplyste i dag, at undersøgelsen af hovedet viser, at der ikke er tegn på fraktur på kraniet og heller ikke tegn på stump vold.

Den sigtede Peter Madsen har i retten forklaret, at Kim Wall døde ved en ulykke, da hun fik en luge fra ubåden i hovedet, og at han mente at kunne se, at hun havde fået kraniebrud.

- Politiets fund strider imod Peter Madsen forklaring. For han har forklaret, at hun under en ulykke fik skader i hovedet og lå i en blodpøl. Politiet siger i dag, at der ikke har været brud på hendes hoved, siger Trine Marie Ilsøe.

Kniv fundet

Desuden kom det frem, at politiet har fundet Kim Walls tøj, trøje, nederdel, strømper og sko. I samme pose lå der en kniv, og der lå nogle blylodder til at holde posen nede.

De fund kan også blive vigtige beviser, forklarer retskorrespondenten.

- Nu skal kniven undersøges, og spørgsmålet er om de stik, der var i Kim Walls torso, kan stamme fra den kniv, siger Trine Maria Ilsøe.

Ingen kommentarer fra forsvarer

Politiet oplyste i dag også, at man har fundet strips og metaldele. Og de kan ligeledes få betydning.

- De strips og metaldele skal sammenholdes med det der tidligere blev fundet på torsoen, siger Trine Maria Ilsøe.

Peter Madsen og hans forsvarer Betina Hald Engmark har hørt om fundet af de forskellige dele af liget. Men forsvareren ønsker ikke at kommentere de nyeste fund.

- Jeg har ingen kommentarer. Jeg er orienteret om fundet, men jeg har ikke endnu modtaget materiale/dokumenter mv. Vi har et retssamfund, og sagen og eventuelle beviser skal bedømmes af en ret når tid er, hvis der rejses tiltale, skriver Betina Hald Engmark i en SMS til DR Nyheder.

Politiet overvejer om man skal afhøre Peter Madsen endnu engang på baggrund af de nye fund.