Retskorrespondent om torso-fund i vandet ved Amager: Gruopvækkende uanset hvad

Både politi og offentlighenden må vente på tekniske undersøgelser, før det kan slås fast, om ligfund er Kim Wall, fortæller DR's retskorrespondent.

Det er ikke til at sige, om liget, som Københavns Politi fandt tidligere i dag, er den 30-årige Kim Wall. Det fortalte drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller Jensen under et pressemøde i aften. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)

Er det den forsvunde Kim Walls torso, der tidligere i dag blev fundet i vandet ved Amager?

Det var det helt store spørgsmål, da politiet holdt pressemøde om fundet af liget.

Men det er også et spørgsmål, der er for tidligt at give svar på, fortalte drabschef ved Københavns Politi på pressemødet.

Ifølge DR's retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe, var det et pressemøde med masser af forbehold.

- Torsoen, man nu er i besiddelse af, der altså mangler hoved, arme og ben, bliver nu sendt til retstekniske undersøgelser. Drabschefen fortalte, at man først i morgen muligvis vil have et svar på, hvem personen kan være, siger hun og fortsætter:

- Men det at man har fundet en torso, altså kroppen af en kvinde, i vandet i dag, er jo gruopvækkende uanset hvad, siger Trine Maria Ilsøe.

Få detaljer

Drabschef Jens Møller Jensen ville heller ikke komme ind på, om den fundne torso svarer til Kim Walls alder under aftenens pressemøde.

- Man kan ikke gå ud og sige, hvem det er, før man har fuldstændig vished om det. Vi er nødt til at afvente de tekniske undersøgelser, siger Trine Maria Ilsøe.

Ifølge Jens Møller Jensen bærer torsoen, der blev fundet ved Klydesøen på Vestamager, præg af, at den har ligget i vandet noget tid.

- Den er i hvert fald ikke faldet i vandet i dag, kan jeg sige. Hvornår vi får den identificeret, kan jeg ikke sige, fortæller Jens Møller Jensen.

Nye oplysninger

Allerede før politiet fandt torsoen klokken 15.42, kom der nye oplysninger frem i sagen.

Københavns Politi oplyste tidligere i dag i en pressemeddelelse, at ubådsejer Peter Madsen under sit grundslovforhør, der fandt sted dagen efter at ubåden sank, fortalte, at der er skete en ulykke ombord på ubåden, som medførte Kim Walls død.

I retten fortalte Peter Madsen også, at han efterfølgende har "begravet" den 30-årige svenske journalist til søs "på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt".

Sigtet for drab

Københavns Politi oplyser i pressemeddelelsen, at Peter Madsen fortsat er sigtet for drab. En sigtelse han nægter sig skyldig i.

Det er over en uge siden, at Kim Wall stævnede ud fra Københavns Havn på ubåden NC3 Nautilus sammen med Peter Madsen.

Herunder kan du få et overblik over, hvordan sagen har udviklet sig siden:

  • Lørdag den 12. august: Bjærgningen af Nautilus påbegyndes. Peter Madsen fremstilles i grundlovsforhør for lukkede døre og bliver varetægtsfængslet til 5. september for uagtsomt manddrab.

  • Søndag den 13. august: Københavns Politi oplyser, der ikke er fundet nogen personer i ubåden, og at ubåden formentlig er blevet sænket bevidst.

  • Onsdag den 16. august: Det kommer frem, at Københavns Byret har ændret ordlyden i kendelsen om varetægtsfængsling af Peter Madsen. I kendelsen er 'uagtsomt manddrab' blevet rettet til 'uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder'. Det er den bestemmelse, som blandt andet anvendes over for sprit- og vanvidsbilister.

  • Mandag den 21. august: Københavns Byret ophæver dele af dørlukningen i sagen og meddeler, at Peter Madsen i retten har hævdet, at der skete en ulykke ombord på ubåden Nautilus, som forvoldte Kim Walls død.Peter Madsen har fortalt i retten, at han efterfølgende har "begravet" den svenske journalist til søs i Køge Bugt.