Tema Ubådssagen

Retskorrespondent: Partering af lig åbner for endnu flere spørgsmål

Uanset om journalist er død ved ulykke eller ej, hører sagen nu til andre sjældne sager om parterede lig.

Ubåden Nautilus bliver her løftet over på en blokvogn fra bjærgningsskibet Vina med hjælp fra containerkran i Københavns Nordhavn, lørdag den 12. august 2017. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det kaster et helt nyt lys over sagen om den svenske journalist Kim Walls død, at hendes lig er blevet parteret.

Og det åbner op for endnu flere spørgsmål om, hvad der er sket med hende ombord på ubåden, og hvordan den sigtede Peter Madsen forholder sig til oplysningerne, siger DR's retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe.

- Med identifikationen af Kim Wall er det blevet en helt anden sag, fordi det nu også er en makaber sag med et parteret lig, siger hun.

Det var kort efter klokken syv her til morgen, at politiet meddelte på Twitter, at en kvindetorso fundet i vandet ved Vestamager er den svenske journalist.

Vækker minder om andre sager med parterede lig

Torsoen blev fundet af en borger i forgårs, og ifølge drabschef og efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi var hoved, arme og ben skåret af bevidst.

- Det er vigtigt at understrege, at Peter Madsen nægter sig skyldig i drab. Det eneste, vi ved, er hans forklaring om, at der skete en ulykke, at hun døde ombord på ubåden, og at han har efterladt hende i vandet.

- Men denne udvikling giver minder om de sjældne sager, hvor lig er blevet parteret, siger Trine Maria Ilsøe.

Offentligheden ved ikke meget om, hvad Peter Madsen har forklaret politiet, fordi grundlovsforhøret skete for lukkede døre.

Den svenske journalist blev meldt savnet for knap to uger siden efter at være sejlet sammen med Peter Madsen i hans hjemmebyggede ubåd.

Peter Madsen er sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Han sidder varetægtsfængslet indtil 5. september.

Klokken ni vil Københavns Politi på et pressemøde fortælle nærmere om dna-matchet. Dr.dk dækker pressemødet live.