Tema Ubådssagen

Retskorrespondent: Peter Madsens forklaring skal afmystificere ubådssagen

De tekniske undersøgelser skal afsløre, om han slog Kim Wall ihjel.

Der har været mange spekulationer om, hvorvidt den svenske journalist Kim Wall stadig var i live. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Politiet har valgt at løfte sløret for nogle af detaljerne i ubådsejer Peter Madsens forklaring i retten. Det er nu kommet frem, at journalisten Kim Wall døde ved en ulykke og ifølge Peter Madsen "er begravet til søs."

DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe fortæller, at politiet, anklager og forsvarer er blevet enige om at åbne dørene for en del af forklaringen for at afmystificere sagen.

- Man har valgt at offentliggøre den del af hans forklaring for at afmystificere, hvorvidt hun stadigvæk kan være i live - kan være sat af et eller andet sted eller andre af de spekulationer, der har været ude.

- Med meddelelsen i dag er det sidste håb, som nogen måtte have, om, at hun var i live, slukket, siger Trine Maria Ilsøe.

Venter på tekniske undersøgelser

Trine Maria Ilsøe understreger, at Peter Madsen stadig er sigtet for drab, og at vi stadig ikke ved, hvad der er foregået på båden.

De oplysninger, der er kommet frem i dag, er ifølge Trine Maria Ilsøe de samme, Peter Madsen kom med allerede i forbindelse med grundlovsforhøret sidste lørdag.

- Vi mangler stadig resultatet af de tekniske undersøgelser af ubåden og Peter Madsen. Om de understøtter hans forklaring om, at der er sket en ulykke eller hælder til politiets teori om, at han bevidst har slået hende ihjel, siger Trine Maria Ilsøe.