Retssag: Fængselsbetjent anklaget for at smugle 12 mobiler ind i fængsel

En fængselsbetjent er tiltalt for at have smuglet 12 mobiltelefoner ind til de indsatte i fængslet i Vridsløselille. Retssagen mod ham begynder i dag.

I dag begynder retssagen mod en tidligere fængselsbetjent i Vridsløselille. Han er anklaget for at have smuglet 12 mobiltelefoner og spiritus ind i fængslet til de indsatte. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Klokken ni skal en fængselsbetjent stå skoleret, når Retten i Glostrup skal tage stilling til, om han er skyldig i at have smuglet 12 mobiltelefoner ind i Statsfængslet Vridsløselille.

I anklageskriftet fremgår det, at mobilerne skulle være smuglet ind i fængslet i perioden 21. august 2014 til 8. januar 2015. To indsatte er i samme anklageskrift tiltalt for at have været i uretmæssig besiddelse af en eller flere mobiltelefoner den 7. januar 2015.

Politisk kamp mod mobiler

Forud for dagens retssag har der været stort politisk fokus på indsatte, som har haft adgang til mobiltelefoner, mens de har siddet enten varetægtsfængslet eller til afsoning. Ikke mindst sagen om de tiltalte i terrorsagen, hvor det viste sig, at fire ud af de fem anklagede havde haft adgang til mindst 12 mobiltelefoner, mens de sad varetægtsfængslet.

Justitsminister Søren Pind har siden fremlagt 21 punkter som en del af en samlet indsats, der skal gøre det nemmere at opdage mobiler, som forsøges smuglet ind i fængslerne.

Mobiler og spiritus smuglet ind

Retssagen i dag trækker ikke umiddelbart tråde til terrorsagen, da den tiltalte fængselsbetjent ikke har haft adgang til Vridsløselille samtidig med, at to af de tiltalte i terrorsagen sad varetægtsfængslet i Vridsløselille.

Udover tiltalen for at indsmugle mobiler er fængselsbetjenten også anklaget for at have smuglet spiritus ind til de indsatte i samme periode.