Revne lukker Storstrømsbroen i en uge

Storstrømsbroen lukkes med øjeblikkelig virkning for tog i en uge, fordi revner i et brofag skal udbedres straks, oplyser Banedanmark.

Toge kan ikke køre over Storstrømsbroen i en uge, fordi revner i et brofag skal udbedres straks, oplyser Banedanmark. (Foto: Morten Seligmann © DR)

Tog kan i den næste uge ikke passere Storstrømsbroen. Den lukkes straks, fordi Banedanmark har fundet en 25 centimeter revne i et af brofagene, som straks skal udbedres.

- Vi går aldrig på kompromis med sikkerheden på jernbanen, og når vi finder en revne, der kan udgøre en risiko i forhold til broens bæreevne over for den tunge togtrafik, så er det nødvendigt at udbedre revnen hurtigst muligt, siger områdechef Søren Boysen fra Teknisk Drift, Banedanmark.

Kun spærret for tog

Broen er åben for anden trafik end tog. Revnen er fundet i et af Storstrømbroens svævefag tæt på en af broens konsoller. Under reparationen analyserer Banedanmark yderligere samlingerne mellem brofagene ved konsollerne.

- Straks når vi finder sådan en revne, vælger vi ud over selve reparationen også at foretage en række ekstra undersøgelser af samlingen omkring konsollerne, for vi kan og vil aldrig gå på kompromis med sikkerheden, siger Søren Boysen.

Togpassagerne køres, mens reparationen står på, i busser over Storstrømsbroen. Det oplyser DSB snarest om.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk