Rift om sosu'er: Personalemangel rammer ældreplejen

Massiv mangel på sosu-assistenter betyder mange vikarer og risiko for fejl på ældreområdet.

Niels Flinker Sørensen, der bor i en plejebolig i Risskov, vurderer, at han haft over 100 forskellige hjælpere på to år. (© (c) DR)

For at holde styr på, hvem der dagligt hjælper ham, har Niels Flinker Sørensen skrevet navnene ned på en lille notesblok med spiralryg.

71 navne står efter to år på blokken over plejepersonale, som er kommet jævnligt. Derudover kommer vikarer. Niels mener, at han indtil videre har skullet forholde sig til langt over hundrede ansigter.

- Bedst som man tror, at Jane vil komme, så kommer der én ind ad døren, som man overhovedet ikke har set før. Så bliver det middag, og så kommer et helt andet ansigt. Det er svært at få en personlig kontakt. Det er ikke tilfredsstillende rent menneskeligt, mener han.

Ifølge Aarhus Kommune er det naturligt, at der kommer mange forskellige medarbejdere forbi en plejebolig. Kommunen har ikke en præcis opgørelse over, hvor mange der har været forbi Niels Flinker Sørensen, men vurderer, at der maksimalt kan være tale om 30-40 forskellige medarbejdere på et år.

Kommuner kan ikke ansætte sosu-assistenter nok

Når Niels Flinker Sørensen støder på mange forskellige medarbejdere i plejeboligerne Hedevej i Risskov ved Aarhus, hænger det blandt andet sammen med et landsdækkende problem.

Der er massiv mangel på sosu-assistenter, og situationen har ikke været værre siden 2008. Sosu-assistenter er nu én af de faggrupper, som er sværest at skaffe. I løbet af fire måneder har arbejdspladser måttet opgive at besætte 303 stillinger, viser en analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked- og Rekruttering.

Samtidig er ledigheden lav blandt sosu-assistenter, og antallet af jobannoncer på Jobnet.dk sætter rekord.

Ældre fortæller afløsere ting igen og igen

Mangel på sosu-assistenter betyder nogle steder flere afløsere, og tilfredsheden i ældreplejen hænger nøje sammen med, at man kender personalet, som kommer på besøg.

Jeg kender ikke pigen, så hvor er trygheden henne?

Niels Flinker Sørensen, bor i plejebolig i risskov

Det forklarer Rikke Gregersen, forskningsleder ved VIA, Aldring & Demens.

- Når der kommer mange afløsere, skal den ældre forklare de samme ting igen og igen. For demente ældre er det særligt vigtigt, at de kender personalet. Når det drejer sig om intimhygiejne som for eksempel bad, toiletbesøg og rensning af negle, skal den demente kende rutinen og forstå, hvad der sker. Det er vanskeligt med afløsere, siger hun.

Rikke Gregersen oplyser, at der i sommerperioder med mange ufaglærte vikarer er en øget tendens til, at personalet bruger unødvendig magt og for meget medicin, fordi situationen udvikler sig skævt. Ufaglærte afløsere kan mangle kompetencerne, og der er risiko for, at de ikke opfylder de ældres behov, uddyber forskningslederen.

Svært at small-talke med ukendt personale

Niels er ikke dement, men får insulin på grund af sin sukkersyge. Han nyder de gange den faste sosu-assistent Jane kommer på besøg i plejeboligen, og de måske taler om, at hendes datter har spillet fodboldkamp.

Det værste er, når han ikke kender personalet, fortæller han, for hvad skal de så smalltalke om?

- Jeg kan ikke få en samtale på samme måde. Jeg kender ikke pigen, så hvor er trygheden henne? Det er en by i Rusland.

Lavstatus og travlhed giver mangel på medarbejdere

Der er flere årsager til den massive mangel på sosu-assistenter.

Der er rift om medarbejdere med den cirka tre år lange uddannelse, fordi de har overtaget mange opgaver for sygeplejerskerne som sårpleje, medicinhåndtering og kontakt til lægen, forklarer Tine Rostgaard, professor på VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Samtidig betyder travlhed, at det er svært at holde på medarbejderne. Halvdelen overvejer at sige op, viser en undersøgelse fra VIVE.

- Medarbejderne har dårlig samvittighed, fordi kvaliteten ikke lever op til deres idealer. Det påvirker både rekrutteringen og fastholdelse af medarbejdere, siger professoren.

Det gør ikke situationen bedre, at plejeområdet ifølge Tine Rostgaard har et dårligt image.

- Plejeområdet har ganske ufortjent en lav status, selvom det er myreflittige medarbejdere, og arbejdet kræver høj faglighed, siger hun.

Fortæl succeshistorierne om sosu´er

Og man skal stoppe med at se ned på faget, mener sosu-assistent Jane Klejs Pedersen, der arbejder på Hedevej i Risskov, hvor Niels Flinker Sørensen bor.

Der kan opstå fejl, fordi vi er mere pressede.

Jane Klejs Pedersen, sosu-assistent

- Det er ikke en uddannelse, man bare kan få. Det tager op til tre år. Man hører mest om det negative, men det er en skam. Vi udfører enormt meget meningsfuldt arbejde og kan godt lide at være her. Der er mange succeshistorier, hvor vi hjælper borgerne, siger hun.

Hun har mærket, at hun er efterspurgt som sosu-assistent. For ikke at få alt for travlt, giver hun opgaver videre til sosu-hjælperne, som har en kortere uddannelse.

Men arbejdstempoet er nogle gange for højt, oplever hun.

- Der kan opstå fejl, fordi vi er mere pressede som assistenter, siger hun.

Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune (DF), er ked af, at kommunen er nødt til at bruge flere vikarer. Hun fortæller, at man arbejder på at skabe et korps af faste vikarer, så der ikke er så mange skiftende afløsere, men også det er en udfordring.

- Jeg kan jo ikke gå ned på gaden og sige til folk, at nu skal du læse til sosu-assistent eller sosu-hjælper. Jeg kan heller ikke tvinge folk til at blive længere på arbejdsmarkedet. Det, vi kan gøre, er at finde nogle arbejdsmetoder og arbejdsglæder, der betyder, at folk vil arbejde hos os, siger hun.

Svenskere skal hjælpe danske ældre

Også i Helsingør Kommune mærker de riften om plejeassistenterne. Hen over sommeren manglede 57 medarbejdere inden for sundhed og omsorg.

Centerchef for Sundhed og Omsorg, Margrethe Kusk Pedersen, oplyser, at kommunen har ansat mange vikarer. Servicen er god og forsvarlig, understreger hun, men tilføjer:

- Vi er nødt til at sænke ambitionsniveauet og prioritere de vigtigste opgaver først.

Fremover kommer der store generationer af ældre danskere, og oveni går mange medarbejdere i ældreplejen på pension.

For at undgå en endnu værre mangel på medarbejdere, arbejder Helsingør på flere ting. Der skal oprettes flere elevpladser på ældreområdet, og ledige skal gerne ansættes i faget. Det er også lykkedes at rekruttere svenskere, som pendler frem og tilbage med færgen, fortæller Margrethe Kusk Pedersen.

- Vi skal tale området op og fortælle, hvor meningsfyldt arbejdet er, siger hun.

Opdateret: Artiklen er opdateret klokken 12:25, hvor der er tilføjet en kommentar fra Aarhus Kommune, som forholder sig til, hvor mange forskellige plejerere Niels Flinker Sørensen har haft.