Rige og veluddannede sover nøgne

Flere end hver tiende dansker sover nøgen. Og andelen af folk, der sover nøgne vokser i takt med pengepungen og uddannelsesniveauet.

Tilhører disse fødder en veluddannet og vellønnet mand vil dyneløfteri afsløre, at han sover nøgen. (Foto: vixs © stock.xchng)

Jo rigere du er, og jo længere uddannelse, du har, desto større sandsynlighed er der for, at du sover uden en trevl på kroppen. Det er Sentio Research Danmark, der i undersøgelsesøjemed har været ude af løfte dyner for Nyhedsbureauet Newspaq.

I gennemsnit sover 13 procent af danskerne nøgne, men tjener man under 200.000 kr. om året, er man mere tilbøjelig til at beholde undertøj eller t-shirt på om natten.

Blandt de lavest lønnede sover kun cirka fem procent nøgne, mens næsten hver femte af de rigeste, der tjener over 700.000 om året, sover som Gud har skabt dem.

Mænd elsker at sove nøgne

Undersøgelsen viser også, at mænd i højere grad lufter kønsdelene om natten end kvinder. Dobbelt så mange mænd som kvinder sover nemlig nøgne.

Kvinder bør sove nøgne

Det er ellers rigtig sundt for kvinder at sove nøgne, da miljøet i kvindens underliv har godt af at blive luftet, forklarer gynækolog og overlæge i Sex og Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik, Charlotte Wilken-Jensen.

- Sådan noget som svamp elsker jo, når der er mørkt og fugtigt og tillukket. Hvis man lider af svamp, er det altid et godt råd at sove uden noget på, så man får så meget luft som muligt til de områder, siger hun til Nyhedsbureauet Newspaq.

Nøgenhed højner livskvaliteten

Men det er ikke kun godt for hygiejnen at sove nøgen. Også livskvaliteten kan højnes ved at mærke sengetøjet mod sin nøgne hud. Det mener sexolog Cecilie Lolk Tommerup.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé at sove nøgen. Det gør noget ved intimiteten, at man ligger nøgen mod hinanden, når man i den travle hverdag måske ikke er sindssyg gode til at være kærester, siger hun.

Cecilie Lolk Tommerup mener, at mange mennesker i dag har svært ved at komme i kontakt med deres krop, fordi de har så travlt med det, der foregår oppe i hovedet.

Mænd kan kombinere det nyttige og det behagelige

Selvom det mest er kvinder, der har sundhedsmæssige fordele ved at sove nøgne, skader det bestemt ikke mænd at gøre det samme. Tværtimod.

- I dag, hvor danske mænd i stigende grad har nedsat sædkvalitet og netop har for høj temperatur omkring bollerne, så er det jo godt, at der bliver lidt normaltemperatur, siger Cecilie Lolk Tommerup.

Ingen af de to eksperter har noget svar på, hvorfor de rige og veluddannede oftere sover nøgne end resten af befolkningen.

Sexologen gætter på, at det kan være, fordi denne gruppe i højere grad vælge karriere frem for børn og derfor ikke føler samme behov for at dække sig til om natten.

Facebook
Twitter