Rige Paw fra Én vej - to verdener: Hvis jeg bare har inspireret én

Mønsterbryderen Paw Simon Krogh har allerede hjulpet en ung fyr, der gerne ville 'tjene en masse penge'.

Paw Simon Krogh fortæller i DR-programserien 'Én vej -to verdener' om barndommen med en maniodepressiv mor i Gellerupparken.

Det var håbet om at kunne inspirere andre med samme ustabile baggrund, der fik iværksætteren Paw Simon Krogh til at lade tusindvis af seere følge ham og familien i DR1's program om ulighed 'Én vej - to verdener'.

- Hvis bare én kan blive inspireret af min historie om mønsterbrydning, så har jeg fået det ud af det, jeg ville, siger Paw Simon Krogh.

ÉN VEJ - TO VERDENER

  • I Aarhus findes en vej med en usynlig mur, der deler vejen i to verdener. Til venstre for Hejredalsvej ligger villakvartererne. Her bor folk, der er blandt de 10 procent rigeste i Danmark – i hus med egen have. Til højre for vejen ligger boligblokkene – her bor beboerne tæt sammen, og mange er blandt de 10 procent fattigste i landet.
  • I serien på fire afsnit ’En vej – to verdener’, som er en del af DR1s tema om ulighed, bliver livet skildret hos en række familier, der bor på hver sin side af vejen. Deres forudsætninger er forskellige, men betyder det noget for deres muligheder for at skabe sig et godt liv?
  • Mandag klokken 20.45 sender DR1 sidste afsnit af Én vej - to verdener.

I dokumentarseriens første afsnit møder seerne Paw Simon Krogh som en ressourcestærk del af den øvre middelklasse i Brabrand - direktør i egen konsulentvirksomhed, aktiespekulant og med planer om at investere i et sommerhus sydpå.

I andet afsnit lærer seerne østjyden at kende på en noget anden måde. Her fortæller Paw Simon Krogh om en svær barndom i det belastede Gellerupparken hos en psykisk syg mor.

- Jeg vil gerne tjene en masse penge

Han fortæller, at hans kamp til det gode liv - fra det nederste sociale trin - var lang, og at han intet fik foræret. Men at han mod alle odds fik kæmpet sig frem i verden og væk fra Gellerups betonkasser og i dag bor en en hvis villa på den rige side af Hejredalsvej . Og den fortælling er der allerede noget, der er blevet inspireret af.

- En ung mand på omkring 18 år skrev til mig på Facebook for at få gode råd. Han kunne godt tænke sig at tjene en masse penge, siger Paw Simon Krogh.

Den unge fyr forklarede, at han havde en baggrund, der minder om Paws, og han spurgte ind til, hvordan han skulle få succes.

- Jeg svarede, at han ikke skulle fokusere på at tjene penge, men i stedet blive rigtig, rigtig dygtig til det, han synes er sjovt og spændende, siger han.

Den unge mand takkede for rådene og gav udtryk for, at han tog dem til sig. Paw Simon Krogh fortæller, at det også er vigtigt for ham at lære sine døtre, at tingene ikke kommer af sig selv.

- Den modstand, de render ind i, den skal de ikke lade sig slå ud af, men bliver stærkere.

Se klippet nedenfor, hvor Paw Simon Krogh viser sin datter rundt i Gellerupparken, hvor han voksede op:

Klik for play