Rigmænd tager ærestitel fra Don Ø

Godt en måned efter at den tidligere Parken-bestyrelsesformand Fleming Østergaard blev udnævnt til æresmedlem af fodboldklubben FCK tilbagekalder fodboldbestyrelsen udnævnelsen, skriver dagbladet Børsen.

Flemming Østergård er blevet frataget sit æresmedlemsskab af FCK, skriver dagbladet Børsen (Foto: Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2010 © Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2010)

Kun godt en måned efter at den tidligere Parken-bestyrelsesformand Fleming Østergaard blev udnævnt til æresmedlem af fodboldklubben FC København (FCK) tilbagekalder bestyrelsen i Parken, der er selskabet bag fodboldklubben, nu udnævnelsen, skriver dagbladet Børsen.

Beslutningen om at fratage ham ærestitlen kommer efter krav fra de to rigmænd og storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen og er ifølge Børsens oplysninger helt central i forståelsen af den seneste tids dramatiske udvikling i sportskoncernens bestyrelse.

Brev til Don Ø

- Der er sendt et anbefalet brev til Flemming Østergaard, hvor han får at vide, at han ikke er æresmedlem mere, siger en kilde tæt på bestyrelsen.

Den oplysning bekræftes af en anden kilde.

-Flemming Østergaard er ikke længere æresmedlem, fordi han ikke kunne styre sig, siger kilden, der ikke vil uddybe det yderligere til Børsen.

Økonomiske problemer

Flemming Østergaard droppede i februar at genopstille som formand efter mere end 13 år i sædet. Det skete efter omfattende økonomiske problemer i virksomheden, og sandsynligvis var det ikke Flemming Østergaard selv men aktionærerne, der traf beslutningen og pressede ham ud. Men de valgte alligevel at udnævne den tidligere formand til æresmedlem af FCK.

Men Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen føler angiveligt, at Flemming Østergaard tegnede et skønmaleri af Parkens økonomi. Et maleri, der viser sig ikke at holde vand, nu hvor de to aktionærer har tabt mange millioner.

Lokket og snydt

Der spekuleres i, at Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen føler, at de blev lokket til at investere op mod en halv mia. kr. i Parken-aktier, inden sportskoncernens dystre økonomiske situation blev kendt.

I dag har de to sandsynligvis mistet op mod to tredjedele af investeringen. Fratagelsen af ærestitlen kan derfor ses som en »tak for sidst«-hilsen, mener iagttagere.

Nægtet adgang

Flemming Østergaard skulle ifølge en kilde blandt andet have været til bilshowet Monster Jam i weekenden, men blev nægtet adgang.

Flemming Østergaard ønsker ikke at kommentere oplysningerne om sit FCK-medlemskab, men på spørgsmålet om, om han er overrasket over uroen i bestyrelsen siger han:

-Det kan I jo undre jer over, men efter de nye aktionærer er kommet ind, gør jeg ikke.

Facebook
Twitter