Rigmor Zobel: En frygtelig tid

For første gang taler Rigmor Zobel ud om narkosagen mod hende. Hun er rystet over politiets metoder, siger hun i interviewet med 21 Søndag.

(© DR)

Da politiet i juli sidste år anholdt Rigmor Zobel Ravn og sigtede hende for at have købt 170 gram kokain, var det ifølge erhvervskvinden selv ubehagelige politimetoder, der blev taget i brug.

- Først ransager de vores hjem. Der kommer altså syv sortklædte betjente i skudsikre veste og med pistoler. Derefter slæber de mig med ind på Station 1 for øjnene af mine rædselsslagne børn, selv om sådan et forhør sagtens kan foregå i hjemmet, fortæller Rigmor Zobel.

Rystet over politiet

Selv om hendes navn mange steder ikke har været nævnt, har Rigmor Zobel været en af de mest omtalte personer gennem det sidste halve år.

Hun har selv været tavs i offentligheden og har været beskyttet af navneforbud. Derfor er hun mest blevet omtalt som "jetset-dronningen".

Men efter der faldt dom i sagen for godt to uger siden, og både anklageren og Rigmor Zobel selv har opgivet at anke dommen, har hun nu for første gang siden anholdelsen valgt at give sin version af historien i et interview med 21 Søndag.

Og Rigmor Zobel er langt fra tilfreds med den behandling, hun har fået, fortæller hun. Især politiets afhøringer var forfærdelige.

- Det har rystet hele mit verdensbillede. Selve forhørsmetoden mindede om noget, man mest ser i amerikanske film, hvor politiassistenten gennemførte forhøret med pistol og håndjern hængende i bæltet og råbte beskyldninger ind i hovedet på mig.

Støtte fra familie og venner

Det, der begyndte som en sag om 170 gram kokain, endte i stedet med en bøde på 20.000 kroner for at have købt seks gram kokain.

Og det er i det hele taget en speget sag, der har gjort stort indtryk på Rigmor Zobel, der er kendt som en del af det danske jetsetmiljø med tætte relationer til kongehuset.

- Det har været en frygtelig tid for mig. Jeg tror, at alle mennesker ville blive chokerede over at blive sigtet for noget, som man ikke alene ikke har gjort, men som man heller ikke kan forholde sig til. Heldigvis har min mand, min far og hele min familie og alle mine venner støttet mig helt uvurderligt, siger Rigmor Zobel.

Farce om navneforbud

Den kulørte presse har fulgt sagen tæt og har undervejs plæderet for at få navneforbuddet ophævet, da der var tale om offentligt kendt person med bestyrelsesposter i store virksomheder.

I retssalen kaldte Rigmor Zobel pressen for "hyæner". Men det er i virkeligheden ikke pressens skyld, at sagen om navneforbuddet udviklede sig til en farce.

- Det var altså udelukkende B.T., Ekstra Bladet og Se & Hør, jeg talte om. Men hvorvidt de har overtrådt navneforbuddet, synes jeg ikke er så interessant. Den oprindelige skade er jo gjort af politiet, der lækker mit navn til medierne. Så ved alle det, og så har de jo sådan set ret i, at navneforbuddet ikke har nogen funktion.

Afviser skyld

Rigmor Zobel afviser stadig, at hun har købt nogen form for narkotika af sin narkosigtede ven i den periode, dommen vedører.

- Det kan godt være, at jeg har haft nogle atypiske venner i nogens øjne, men den person, som hele sagen drejer sig om, er en, jeg har kendt siden min ungdom.

Men den dom, du accepterer, kommer den ikke til at klæbe sig til dig?

- Jo, men vi overvejede også, om jeg skulle anke. Men så skulle jeg måske trækkes med den sag et helt år endnu. Og det fjerner jo ikke alle de links, der allerede er på Google. Spørgsmålet er, om det gør nogen forskel for mit ry. Og jeg orker ikke mere.

Københavns Politi har ikke ønsket at deltage i et interview med den begrundelse, at det "ikke ønsker at føre retssagen igen i pressen".

Facebook
Twitter