Rigsadvokat venter med vurdering

Rigsadvokaten vil endnu ikke tage stilling til, om mandagens afgørelse i rockersagen ændrer på mulighederne for at opløse Hells Angels.

Rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen vil endnu ikke tage stilling til, om der med mandagens rockerdom er grundlag for at opløse Hells Angels. (Foto: © Niels Ahlmann Olsen, Scanpix)

Rigsadvokaten vil ikke foretage en ny vurdering af mulighederne for at opløse Hells Angels, før der er faldet endelig dom i Danmarkshistoriens største rockersag.

- Først når der foreligger en endelig dom, kan vi vurdere, om der skulle være grundlag for en ny vurdering, siger rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen til DR Nyheder.

Mandag blev 15 Hells Angels-tilhængere kendt skyldige i samlet seks drabsforsøg, kølleoverfald og opbevaring af våben og sprængstof. Først den 29. september bliver det afgjort, hvor lang tid de skal tilbringe bag tremmer.

Voldelig forening

Københavns Byret fandt det samtidig bevist, at det er organisationen Hells Angels, der har været i krig med en række indvandrerbander.

Derfor mener flere retseksperter, at et forbud mod Hells Angels efter grundlovens bestemmelse om voldelige foreninger er rykket tættere på.

I 2010 fastslog Rigsadvokaten, at der blandt andet på grund af manglende beviser ikke var grund til at undersøge, om man kan opløse rockerklubben.

Om mandagens afgørelse har ændret på det, vil han altså ikke tage stilling til, før der faldet endelig dom i sagen.

Mandagens dom er den seneste i en lang række fældende afgørelser over for medlemmer af bander og rockergrupper.