Rigsadvokaten bekræfter: Gik ikke videre med oplysninger om Scandinavian Star

Allerede i 2014 fik Rigsadvokaten besked om, at Flemming Thure Jensen havde oplysninger i sagen om Scandinavian Star.

Flemming Thue Jensen var den første inspektør på skibet, efter Scandinavian Star var trukket ind i Lysekil. Han er overbevist om, at besætningsmedlemmer har påsat branden. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © Scanpix)

Allerede i 2014 tog den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen kontakt til de danske myndigheder for at få sat en efterforskning i gang, der kunne udpege de rette skyldige i skibskatastrofen på Scandinavian Star i 1990, der kostede 159 personer livet.

Men myndighederne gik ikke videre med henvendelsen, der var rettet til Søfartsstyrelsen, men også inddrog Rigsadvokaten.

Det bekræfter Rigsadvokaten i en pressemeddelelse.

"Det er korrekt, at Rigsadvokaten i august 2014 fik en telefonisk henvendelse fra Søfartsstyrelsen om, at nogle medarbejdere i Søfartsstyrelsen var interesserede i at bistå med opklaringen af sagen," står der i pressemeddelelsen fra anklagemyndigheden, som fortsætter:

"Der var imidlertid tale om en henvendelse af mere overordnet karakter, og f.eks. ikke oplysninger om konkrete bevisfund mv., og Rigsadvokaten fandt i lyset heraf ikke anledning til umiddelbart at rette henvendelse til Oslo Politi."

Flemming Thue Jensen er lige som flere pårørende og eksperter stærkt uenig i Oslo Politis oprindelige efterforskningsresultat, der pegede på en dansk lastbilchauffør som den skyldige i branden. Han omkom selv i sin kahyt under den voldsomme brand.

Sagen kort:

  • Den tidligere danske hovedundersøger fra Søfartsstyrelsen, Flemming Thue Jensen, er stået frem og har fortalt, at det var to fra besætningen, der stod bag branden, hvor 159 mennesker mistede livet natten til 7. april 1990 på vej fra Oslo til Frederikshavn.

  • Det er første gang, at Flemming Thue Jensen udtaler sig offentligt om årsag og skyld i relation til branden i 1990. - Jeg har været bundet på hænder og fødder. Indtil for et halvt år siden var jeg en af cheferne i Søfartsstyrelsen, siger den pensionerede skibsinspektør.

  • Han var en af de første ombord på færgen, da den blev bugseret til Lysekil i Sverige. Han mener, at sagen havde været nem for politiet at opklare.

Facebook
Twitter