Rigsadvokaten: Dialog med Tyrkiet om dansk statsborger dømt for terror

Danske myndigheder bekræfter historie om dansk terrormistænkt.

Den 9. oktober indledte Tyrkiet en offensiv i det nordøstlige Syrien mod den kurdiske milits YPG, som tyrkerne betragter som en terrororganisation. Under offensiven blev 287 IS-tilhængere anholdt. (Foto: Rodi Said © Scanpix)

- Vi kan bekræfte, at vi er i dialog med de tyrkiske myndigheder om en dansk statsborger dømt i Tyrkiet for terror.

Det skriver Rigsadvokaten i en meddelelse til DR Nyheder, efter at Tyrkiets indenrigsministerium tidligere dag fortalte, at de vil sende en dansk IS-kriger hjem fra Tyrkiet til Danmark.

DR Nyheder har også været i kontakt med de tyrkiske myndigheder, som bekræfter, at de vil sende en række udenlandske statsborgere tilbage til deres hjemland.

- Hjemsendelserne finder sted denne uge. Når de er overstået, er det muligt, at der kommer en ny udtalelse, oplyser det tyrkiske indenrigsministerium til DR.

Også en tysker mistænkt for terror vil blive sendt hjem i dag fra Tyrkiet, oplyser talsmanden Ismail Catakli fra det Tyrkiets indenrigsministerium til nyhedsbureauet Anadulu Agency, mens syv andre tyskere hjemsendes på torsdag.

Ifølge den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, sidder der - inden de første sendes ud af landet - 1.149 tilhængere af terrorbevægelsen Islamisk Stat i de tyrkiske fængsler. Af disse er 737 udenlandske statsborgere.

Justitsminister: Fremmedkrigere er uønskede

DR Nyheder har været i kontakt med Justitsministeriet, som ikke har nogen kommentarer lige nu.

Via deres presseafdeling henviser de til en meddelelse sendt i lørdags i forbindelse med, at Tyrkiet meddelte, at de ville begynde at sende IS-krigere hjem.

- De seneste udmeldinger fra Tyrkiet ændrer ikke ved regeringens linje. Fremmedkrigere er uønskede i Danmark og bør blive væk, sagde han.