Tema Bandekonflikt

Rigsadvokaten forsinker Papes mulige bandeforbud

Rigsadvokaten har ikke kunnet nå at undersøge muligheden for, om banden LTF kan forbydes inden for Papes tidsfrist.

Justitsministeren ønsker et forbud mod Loyal to Familia. Hans forgængere har forsøgt det samme mod andre bander. Det er værd at prøve igen, siger eksperter. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Justitsminister Søren Pape Poulsens ønske om at få forbudt den berygtede Nørrebrobande Loyal to Familia (LTF) må vente lidt endnu.

Rigsadvokatens undersøgelse af, hvorvidt det er muligt at forbyde grupperingen, trækker ud, og man når derfor ikke i mål med undersøgelsen inden for de fire uger, som justitsministeren havde givet dem til at færdiggøre den.

Det oplyser Rigsadvokaten til DR Nyheder.

I begyndelsen af august gav Søren Pape Poulsen ellers Rigsadvokaten fire uger til at undersøge, hvorvidt det er muligt at forbyde banden.

- Jeg har bedt Rigspolitiet og Rigsadvokaten om at undersøge, hvorvidt der er grundlag for at rejse en sag for at gøre Loyal to Familia ulovlig, sagde Søren Pape Poulsen i begyndelsen af august til DR.

Hvornår undersøgelsen nu vil være færdig er uklart, oplyser Rigsadvokaten.

Undersøgelsen skal bane vejen for en eventuel retssag. Hvis en domstol her finder grund til at opløse Nørrebrobanden, vil det ifølge Justitsministeriet betyde, at det fremover vil være strafbart at fortsætte handlinger i gruppens navn.

Samtidig vil personer kunne straffes med to års fængsel, hvis de bliver nyt medlem af banden eller rekrutterer andre til banden.

Ifølge ministeriet vil det også kunne straffes med op til to års fængsel, hvis bandemedlemmerne fortsætter med at forsøge at dominere et boligområde ved for eksempel at bære rygmærker.

Loyal to Familia-banden har de seneste måneder skabt uro i både København og Aarhus, hvor politiet mistænker folk med relation til banden for at stå bag en lang række skyderier.