Rigshospitalet ramt af farlig virus

Mindst to afdelinger på Rigshospitalet er ramt af den yderst smitsomme Norwalk virus, der giver svære opkastninger og langvarig diarré. Sygdommen kan i værste fald koste livet for meget svage patienter.

Mindst to afdelinger på Rigshospitalet er ramt af den yderstsmitsomme Norwalk virus, der giver svære opkastninger og langvarigdiarré - og i værste fald kan koste livet for meget svagepatienter. Både nyreafdelingen og psykiatrisk afsnit har inden forden sidste uge overført mellem 30 og 40 svært medtagne patientertil andre afsnit på hospitalet for at undgå smitten, skriver avisenUrban.

- Vi har på nyreafdelingen været tvunget til at bringe patientermed svære nyresvigt over på andre afsnit af hospitalet af angst forat smitte nyankomne patienter. Vi har endnu ikke udsat operationer,men hvis de andre afdelinger bliver fyldt op, kan vi risikere atmåtte udsætte livsvigtige operationer, siger overlæge pånyre-afdelingen, Bo Feldt Rasmussen.

Der er ingen tegn på, at Rigshospitalet har kontrol over denalvorlige og yderst smitsomme sygdom Norwalk, der rammer alle inærheden af smittede personer. Smitten slipper igennem alleforholdsregler og breder sig til hele afdelinger,

Leif Andersen, administrerende overlæge på hygiejneafdelingen,siger, at Rigshospitalet nu mangler de 42 sengepladser på enestuerpå en epidemiafdeling, der blev lukket for to år siden. Nu er derkun otte senge tilbage.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter