Rigspolitiet bekræfter: Vi har modtaget brevet

Rigspolitiet bekræfter at have modtaget en henvendelse fra fem politifolk, der påstår at PETs chef jakob Scharf har overtrådt sine beføjelser.

Jakob Scharf, chef for PET, bliver beskyldt for at have overtrådt sine beføjelser. Selv afviser han.

Rigspolitiet bekræfter nu over for DR Nyheder, at de har modtaget et brev fra fem politifolk, hvor de påstår at Jakob Scharf tvang en række politifolk i PET til stik imod reglerne at kigge i Pia Kjærsgaards kalender for at forhindre partilederen i at besøge Christiania.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget et brev med den påstand, siger Anders Dorph, der er sekretariatschef hos Rigspolitiet til DR Nyheder.

Det var Ekstra Bladet, der tirsdag morgen kunne fortælle, at fem politifolk hos PET havde skrevet et brev til Rigspolitichefen.

I henvendelsen påstår de, at Scharf har overtrådt sine beføjelser og bedt medarbejdere om at kigge i Pia Kjærsgaards kalender, så et besøg på Christiana kunne foregå en dag, hvor hun skulle noget andet.

Scharf afviser

Over for DR Nyheder afviser Jakob Scharf anklagerne.

- Jeg kan fuldstændig afvise, at jeg på noget som helst tidspunkt har tiltvunget mig adgang til oplysninger, jeg ikke har adgang til, eller har forsøgt at tiltvinge mig adgang til sådanne oplysninger, siger han og fortsætter:

- Jeg kan også fuldstændig afvise, at jeg skulle have brugt oplysninger til uvedkommende formål, siger chef for PET, Jakob Scharf, til DR Nyheder

Facebook
Twitter