Rigspolitiet: Oplagt sammenhæng mellem tre skyderier

Det er oplagt, at der er en sammenhæng, mellem tre skyderier på to døgn. Sådan lyder det fra Rigspolitiet.

Det var her på en villavej i Hareskovby i Furesø Kommune, at en 20-årig mand blev skudt søndag eftermiddag, da han angiveligt kom gående på vej hjem. (Foto: Lars Damgaard Sørensen © DR)

Tre skudepisoder nordvest for København på to døgn. Fredag i Høje Gladsaxe, lørdag i Kokkedal, og senest søndag eftermiddag i Hareskovby i Furesø Kommune.

Skyderiet fredag aften var banderelateret, og hos Rigspolitiet vurderer chef Michael Ask, at der kan være en sammenhæng mellem de tre episoder.

- Det er oplagt, at der er en sammenhæng. For det er klart, at tre skyderier på tre dage ikke er sædvanligt, siger Michael Ask, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, til dr.dk.

Han hæfter sig ved, at der umiddelbart efter hver skudepisode er fundet brændende biler.

Flere har banderelationer

Derudover har flere af de involverede parter i skyderierne banderelationer, bekræfter han over for dr.dk. Ifølge DR Nyheders oplysninger har den mand, der blev skudt i Kokkedal, banderelationer, ligesom den 19-årige, der blev dræbt i Høje Gladsaxe fredag aften.

- Det er faktum, at nogle af personerne har berøring til bandekonflikter. Vi prøver at se, om der er nogle forbindelser mellem de her personer. Det er en del af det, vi undersøger nu, forklarer han.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er den 20-årige mand der blev skudt i Hareskovby ikke kendt som bandemedlem.

Høje Gladsaxe, Kokkedal og Hareskovby

De tre skudepisoder fandt alle sted i Nordsjællnad eller nordvest for København. Søndag eftermiddag blev en 20-årig mand skudt i Hareskovby i Furesø Kommune nord for København.

Han var ifølge DR Nyheders oplysninger på vej hjem til fods, da han blev skudt på klos hold. Fredag blev en 19-årig mand skudt og dræbt i Høje Gladsaxe, mens en 21-årig mand blev skudt i foden i Kokkedal lørdag aften.

Skyderier kom bag på Rigspolitiet

Og de tre skudepisoder i weekenden er kommet bag på Rigspolitiet. Fredag meddelte Rigspolitiet, at bandestrategien i 2013 ville blive ændret, fordi der netop ikke længere var de samme de samme skyderier i gaderne, og at politiet derfor vil fokusere mere på rocker- og bande hjælpere og bagmænd.

- Selvfølgelig var det ikke noget, vi havde forventet, og derfor er vi tilbageholdende med at sige, at det er banderelateret, for normalt kommer det ikke bag på os, siger Michael Ask og fortsætter:

- Vi prøver hele tiden at have et så opdateret billede af, hvad der foregår som muligt. Der er ikke noget af det, som vi på forhånd har haft kendskab til, der skulle tyder på, at der er en bandekonflikt på vej, siger han.