Tema Årsdag for terror i København

Rigspolitiets forsøg på at få flere betjente på gaden er strandet

Flertallet af politielever afviser den toårige basisuddannelse, der skal få flere betjente på gaden hurtigere.

Rigspolitiet vil have flere betjente hurtigere ud i gaderne, men få elever på politiskolen vil over på en ny toårig basisuddannelse. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Rigspolitiets forsøg på at få flere betjente hurtigere ud i patrulje på gader og ved grænseovergange er strandet, skriver Politiken lørdag.

Politiets øverste ledelse ville flytte politielever fra den treårige bacheloruddannelse over på en ny toårig basisuddannelse, men langt de fleste elever ønsker ikke at afkorte deres uddannelsesforløb.

Årsdag for terror i København

Den 14. februar 2016 er det et år siden det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid. Ved et angreb i Krudttønden på Østerbro blev en civil mand dræbt og fire betjente såret. Senere på natten slog gerningsmanden til mod synagogen i Krystalgade, hvor en frivillig vagt blev dræbt og to betjente såret. Nogle timer senere blev gerningsmanden selv dræbt under en skudveksling med politiet.

Gå til tema

Flertallet har valgt at forblive på deres igangværende professionsbacheloruddannelse frem for at overgå til Politiskolens basisuddannelse.

Tal fra Rigspolitiet viser, at ud af de nuværende 704 studerende har kun i alt 72 ønsket at skifte til basisuddannelsen, som åbnede i begyndelsen af februar.

Det ligner en dumpning af den nye politiuddannelse, vurderer Adam Diderichsen, der er politiforsker ved Aalborg Universitet.

- Det kan kun være, fordi de gerne vil have en færdig uddannelse, som befinder sig på et vist kvalitetsniveau, siger Adam Diderichsen til Politiken.

Lederen af Politiskolen, Klaus Munk Nielsen, afviser, at elevernes valg er udtryk for en dumpning af den nye basisuddannelse.

Det har ikke været muligt for Politiken at få kontakt til politielever, der selv har kunnet fortælle om deres bevæggrunde, men ifølge Poul Erik Olsen, der arbejder med uddannelsesforhold i Politiforbundet, mener eleverne, at professionsuddannelsen er bedre.

/ritzau/