Rikke og Claus' bondehus blev endelig solgt: Nu drømmer han om ny landidyl

Efter mere end 550 dage med et 'Til salg'-skilt på matriklen ved Odense, er de fraskilte forældre kommet videre.

Salg af nogle møbler betød, at prisen på huset i Søndersø sneg sig over en million kroner.

Solgt. Ikke bare en, men to gange.

Efter et langt og opslidende salgsforløb gik det pludselig hurtigt for Rikke Klüver-Kristensen og Claus K. Kristensen, da værterne fra DR1-programmet 'I hus til halsen' fik shinet det stråtækte bondehus i Søndersø nord for Odense op - og markedsført det.

- Der var faktisk en køber, der havde skrevet under, men sprang fra. Så tog mægleren kontakt til en af de andre, der havde set huset, og de købte det, fortæller Rikke knap fire måneder efter, at den nye ejer rykkede ind.

Huset blev solgt for 995.000 kroner, altså den udbudspris som programvært og ejendomsmægler, Jesper Nielsen, anbefalede. Og ejeren købte nogle møbler med.

- Så vi kom over en million kroner og min smertegrænse, siger Rikke Klüver-Kristensen.

- Nu kan vi komme videre

Hun forlod bondehuset for cirka et år siden, fire måneder efter at hun og Claus var gået fra hinanden.

Men Rikke har betalt cirka 3.000 kroner om måneden til afdragene på huset i Søndersø plus lejen til sin nye lejlighed i Odense helt frem til den 1. februar i år.

Den udgift er nu halveret til cirka 1.500 kroner om måneden, hvilket dækker afdrag på den 80.000 kroner-gæld, som både hun og Claus forlod huset med.

- Det er bestemt overskueligt, og jeg ser meget lyst på fremtiden nu. Nu kan vi komme videre, og det betyder alt, siger Rikke.

Hverken Rikke eller Claus lægger skjul på, at det har været en mærkelig situation især at bo sammen, efter de var gået fra hinanden, men også at de har haft huset sammen.

Det har været med til at bremse mulighederne for at komme videre med livet, pointerer de begge.

Landet lokker

Claus har boet i huset indtil den 1. februar og er nu, efter en måneds mellemstation hos en nabo, flyttet i lejlighed i Odense cirka seks kilometer og cykelafstand fra Rikke og børnene, 9-årige Nikolaj og Laura på 13 år.

Børnene bor mest hos Rikke, men er i næsten daglig kontakt med deres far.

- Jeg tager et smut forbi, når de har brug for hjælp med it eller tysk. Og vores samarbejde fungerer faktisk bedre nu, hvor vi ikke skal gå op og ned ad hinanden og ikke tænke på økonomien mere, siger Claus.

Samtidig forsøger han at etablere sig i sin nye lejlighed, som trods fire værelser har svært ved at leve op til Claus' pladskrav.

- Jeg kommer jo fra en firlænget gård, og det er svært at presse det hele ned i en lejlighed. Lige nu ligner det en ungkarlehybel, siger Claus, der ikke har det helt nemt ved at bo i en lejlighed.

- Det er hyggeligt nok at kunne høre, når overboen går på potten, men det er ikke nødvendigt for mig at følge med i det, griner han.

Målet for Claus er stadig - på et eller andet tidspunkt - at rykke på landet igen.

- Jeg savner at have højt til himlen og langt til naboen.

Facebook
Twitter