Risiko for rim- og sneglatte veje over hele landet

Specielt i Nordjylland er der risiko for rimglatte veje. Kør forsigtigt.

Det har især sneet en del på Sjælland her til morgen og ellers er det udbredt frost. (Foto: claus fisker © Scanpix)

- Sneen falder blidt og mile(h)vidt.

Sådan lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi, der sammen med andre politikredse advarer om glatte veje i denne morgens snevejr.

DMI udarbejder sin glatføreprognose i samarbejde med Vejdirektoratet og her meldes der om størst risiko for glatte veje i Nordjylland.

- De meget lave temperaturer i Midt- og Nordjylland ned til 5-7 graders frost har givet lokale rimdannelser med glatte veje, forklarer DR's meteorolog Jesper Theilgaard.

Glatføreprognose - lørdag den 13. feb (Foto: Mette Stender Pedersen DR © dmi)

Og det kan allerede ses ude på vejene, hvor Nordjyllands Politi har modtaget flere meldinger om sne på vejene, og derfor beder borgerne køre forsigtigt.

Vejrudsigten fra DMI lyder på spredte snebyger først på dagen, mens der i løbet af formiddagen forventes tørt vejr med nogen eller en del sol.

- Snebygerne på Sjælland er snart ude af området, så det bliver kun til ganske få lette snebyger resten af dagen. Til gengæld kommer solen til at skinne især i nordlige halvdel af Jylland. Generelt når temperaturen op på et par graders varme, siger DR's meteorolog Jesper Theilgaard.

Danmark er vågnet op til frostgrader, men temperaturen ventes altså snart at kravle op over frysepunktet og stige til 1-2 graders varme.

Du kan se Vejdirektoratets opdaterede trafikkort her.