Riskær: Det er min egen skyld

Klaus Riskær Pedersen accepterer dommen på seks års fængsel for bedrageri i forbindelse med salget af Cybercity. Men der er også hug til anklageren.

Klaus Riskær Pedersen var rolig, men tydeligt påvirket efter dommen. (© DR)

Det var en rolig, men tydeligt påvirket Klaus Riskær Pedersen, der trådte ud fra Østre Landsret med en dom på seks års fængsel for skyldnersvig.

Han accepterer dommen, selv om han er stærkt utilfreds med de beviser, der er blevet ført i sagen.

Riskær i Aftenshowet

Klaus Riskær Pedersen er onsdag aften gæst i Aftenshowet på DR1.

- Det er chokerende. Jeg tror det er første gang, at nogen ryger i spjældet for at stjæle egne penge. Men jeg anerkender, at jeg i Cybercity måtte lave nogle finansielle konstruktioner for overhovedet at få det til at fungere. Det står jeg ved, siger Klaus Riskær Pedersen.

- Jeg var så presset arbejdsmæssigt, at jeg ikke fik dokumenteret tingene, så jeg kunne lave en ordentlig bevisførelse. Det min egen skyld, det er mig selv, der har sjusket, siger han.

Riskær vil ikke ikke føre Cybercity-sagen til Højesteret. Dog vil han forsøge at få retten til at tage en gammel sag om Riskærs tidligere selskab Accumulator Invest op.

Sagen kort
  • I dag er den endelige afgørelse for Klaus Riskær Pedersen faldet i Østre Landsret.
  • Klaus Riskær Pedersen skal seks år i fængsel for bla. skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed. Riskær har snydt Fonden af 1. december 1997 for et millionbeløb.
  • Anklageren begærer Klaus Riskær Pedersen varetægtsfængslet.
  • Sagen handler om, hvorvidt Klaus Riskær Pedersen har forsøgt at få kontrol med en del af Cybercity, før selskabets værdier kom frem i lyset.
  • Selskabet var i halvfemserne kontrolleret af Riskærs personlige kreditorly, den såkaldte Riskær-fond.
  • I byretten blev Klaus Riskær Pedersen sidste år idømt syv års fængsel. Riskær ankede med det samme dommen til Østre Landsret.