Ritt vil sende Ungdomshuset til Christiania

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard foreslår, at Ungdomshuset flyttes til Christiania. Christianitterne vil være forstående naboer for de unge, mener hun - men hun får en kold skulder fra Christiania.

Truslerne om at huset brugere sættes ud, har i flere omgange ført til voldsomme uroligheder på Nørrebro. Og banneret på huset facade varsler mere ... (Foto: DR © DR)

Ritt Bjerregaard, Københavns overborgmester foreslår at der skabes et nyt Ungdomshus på Christiania, som erstatning for det omstridte hus på jagtvej på Nørrebro.

Overborgmesteren har hidtil afvist at hjælpe de unge med at finde et nyt hus, men en flytning til Christiania vil være det bedste både for de unge og for deres omgivelser, mener Ritt Bjerregaard.

Alternativt miljø

- Personligt har jeg vanskeligt ved at forestille mig, hvor i København man vil kunne finde nogen, der vil sætte pris på et sådant naboskab efter de seneste optøjer. København er imidlertid så heldig, at vi igennem snart en generation har haft Christiania, der har fungeret på tålelig vis i forhold til resten af byen. Man må formode, at Christiania rummer beboere med tilstrækkelig sympati for brugerne af Jagtvej 69 og har et så alternativt miljø, at det er nærliggende at antage, at der kan findes en løsning for brugerne af Jagtvej 69 der, siger Ritt Bjerregaard i sit nyhedsbrev.

Hun anbefaler Fonden Jagtvej 69's advokat, Knud Foldschack, at undersøge muligheden. Og hun lover samtidig, at kommunen vil deltage i det videre arbejde på en løsning.

Nej tak fra Christiania

Christiania har dog allerede afvist Ritt Bjerregaards tanke.

Kim Lund, der er beboerrådgiver på Christiania, mener ikke man tkan tage Ritt Bjerregaards forslag alvorligt.

- Det må være en nytårsspøg. Nu skal politikerne til at blive deres ansvar bevidst. De har skabt et problem ved at sælge de unges hus, og derfor må de finde et nyt hus til de unge. Det er kommunens problem, og det skal ikke tørres af på Christiania, siger han til Ritzaus Bureau.

Huset på Jagtvej ejes nu af frikirken Faderkirken, der har afvist alle tilbud om at afstå bygningen. Menigheden er blevet tilbudt beløb, der langt overstiger den pris, som menigheden i 2001 betalte, da den overtog ejerskabet fra et aktieselskab, der i 2000 købte bygningen af kommunen.