Ritzau snydt af politiets aprilsnar

Du skal ikke skamme dig, hvis du er hoppet på en aprilsnar, for du er ikke den eneste. Nyhedsbureauet Ritzau viderebragte Bornholms politis historier om en brand i Aakirkeby Lystbådehavn.

Aakirkeby er den mørke plet over pegefingeren. Hvor præcis på kortet, man kan finde Aakirkeby Lystbådehavn står uklart. (Foto: © Maria Evald, DR Bornholm)

De danske mediers nyhedsbureau var blandt ofrene for traditionen om at snyde hinanden 1. april.

Det ellers så troværdige medie viderebragte således en historie fra Bornholms politi om en brand.

Historien var ikke så urealistisk: En formodet påsat brand i fire både på i lystbådehavn.

Lystbådehavn midt på Bornholm

Gerningsstedet var derimod lidt underligt: Aakirkeby Lystbådehavn.

På Ritzau glemte man øjensynligt at tjekke Aakirkebys placering midt på Bornholm på et kort. I hvert fald blev politiets aprilsnar til følgende ægte telegram fra Ritzau Bureau:

Fire lystbådejere kommer ikke til at grille på dækket af deres både til sommer. Bådene er nemlig selv blevet grillet, så de nu ligger totalt udbrændte i Aakirkeby havn på Bornholm.

Politiet aner endnu ikke, hvad der var skyld i den firedobbelte brand, som blev meldt af en lokal beboer klokken halv fire natten til søndag. Men det er sandsynligt, at branden er påsat.

- Det er jo lidt påfaldende, at fire både brænder på én gang, siger vagthavende ved Bornholms Politi.

Da de fire både lå ved siden af hinanden, kan der dog også være tale om en kortslutningsbrand på en af bådene, som har bredt sig til de andre. Politiet vil formentlig være færdige med at undersøge den mulighed sidst på eftermiddagen.