Robotteknologi på skemaet: Odense vil gøre byens børn til superbrugere

I dag underviser 3. klasser fra Ejerslykkeskolen andre børn i kodning.

På Ejerslykkeskolen underviser skolens 3. klasseselever mindre børn i robotprogramering. De har både fat i såkaldte KUBO-robotterne, Bee-bots og computersystemer.

På Ejerslykkeskolen i Odense skal skolens 3. klasseselever i dag undervise 40 børnehaveklassebørn i robotprogrammering.

Dagen er en del af indsatsen "Børnene i Robotbyen", et tiltag, der skal gøre Odenses børn til superbrugere, når det kommer til teknologi.

- Det er vigtigt for en kommune som Odense at gøre børnene klar til en teknologisk fremtid, og vi er ret sikre på, at det de lærer her, det får de brug for senere, forklarer Susanne Crawley Larsen, der er rådmand for Børn og Unge.

Over ti år er der afsat 70 millioner kroner til teknologiforståelse hos børn i Odense Kommune.

Odense by er allerede langt fremme når det kommer til it-, drone og robotteknologi, derfor satser de tidligt på at lære børnene om teknologi.

Fejl er helt okay

Det er ikke kun kompetencer inden for teknologi, dagen byder på, forklarer Susanne Crawley Larsen.

- I kommunen får vi børn, som kan begå sig på et digitalt sprog, og som bliver gode kollegaer, naboer og forældre. Vi kan jo se, at de lærer at arbejde sammen og skaber noget sammen. Og så lærer de at undervise hinanden, siger Susanne Crawley Larsen.

Ved en af computerne sidder Sara Westh Bah. Hun lærer de mindre børn, hvordan man med kommandoer, får en lille figur Bob til at bevæge sig fra en position til en anden.

- Jeg prøver på forskellige måder at fortælle dem, hvad de skal gøre, og hvordan de skal komme igennem banen, siger hun.

- Hvis de laver fejl, så kan man bare starte forfra igen, og det er helt okay, siger Sara Westh Bah.

Og netop det at lære, at fejl er helt okay, er også et af dagens mål. Det forklarer børnenes lærer Thomas Berthelsen.

- Det, vores 3. klasseselever skal lære i dag, er at undervise andre, og at det er okay at fejle, og så bruge fejlen til at blive dygtigere, siger Thomas Berthelsen og fortsætter:

- Børnene lærer rigtig meget af at undervise andre. De tager opgaven meget seriøst og får mere ejerskab, når de skal undervise de mindre børn.

Facebook
Twitter