Rocker-morder får nedsat sin straf til 12 års fængsel

Vestre Landsret har tirsdag nedsat straffen, som 34-årig fik i byret for at skyde en rocker i Hobro i 2014.

Torsdag 3. marts stadfæstede Vestre Landsret byrettens dom over en 34-årig mand, der blev kendt skyldig i at have dræbt en rocker i Hobro i 2014, og tirsdag kom strafudmålingen så.

12 års fængsel blev dommen. Det er en nedsættelse i forhold til den straf, han fik i Retten i Aalborg 16. april 2015, som lød på 15 års fængsel.

Det fortæller den dømtes forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, til Ritzau.

Forbrydelsen fandt sted 9. juni 2014, da den dømte fik besøg af et Hells Angels-medlem og en af dennes kammerater på sin bopæl.

De kom for at kræve penge. Men dømte forberedt sig på mødet. Blandt andet havde han et gevær klar, da han var bange for rockeren, som tidligere havde overfaldet ham.

I byretten forklarede den dømte, at han havde sagt til rockeren, at han ikke ville mødes eller involveres. Men rockeren insisterede. Derefter kontaktede den dømte sammen med sin kæreste Nordjyllands Politi for at søge hjælp.

Politiet ønskede angiveligt, at mødet blev flyttet til 10. juni, men dette lykkedes ikke.

Med skud fra haglgeværet dræbte han rockeren og sårede dennes kammerat med skud.

Den dømte og hans advokat har retssagen igennem holdt fast i, at drabet blev begået i nødværge, men det har retten nu igen slået fast ikke var tilfældet, og manden skal i fængsel.

/ritzau/