Rocker-topfolk anholdt i kæmpe politiaktion

Nogle af de anholdte i torsdagens aktion er topfolk i rockergrupperingen Hells Angels

Ved Københavns Byret var et massivt politiopbud mødt frem torsdag eftermiddag. (Foto: C © DR)

Fire topfolk fra rockergruppen Hells Angels er blandt de anholdte i den aktion, politiet foretog mod Christiania torsdag formiddag.

De fire fuldgyldige medlemmer af HA bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag eftermiddag. Her bliver de sigtet for at have styret en hashbod på Christiania og for at have stået for salg af midst 520 kilo hash.

Rockergruppen Hells Angels står ifølge politiet for en del af hashsalget i pusherstreet.

Alle fire nægter sig skyldige.

Største aktion nogensinde

I alt blev omkring 80 personer anholdt i aktionen torsdag morgen. Politiet slog til mod 150 adresser i og omkring Christiania, i hovedstadsområdet og på Sydsjælland.

Ud over anholdelserne har politiet fundet flere hundrede kilo hash, et meget stort pengebeløb, nogle køretøjer og diverse våben, oplyser Københavns Politi. På en adresse er der fundet 150 kilo hash.

Det er den største politiaktion mod organiserede kriminelle i Pusherstreet.

Flere anholdte end nogensinde

I september 2012 indledte politiet en koordineret indsats mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet på Christiania. Siden indsatsens start har politiet beslaglagt mere end halvandet ton hash.

Der har hidtil i indsatsen været varetægtsfængslet mere end 60 personer, og politiet forventer, at dagens aktion og de omkring 80 anholdte vil fordoble det tal.

Københavns byret forventer mellem 85 og 100 grundlovsforhør efter politiet aktion.

Facebook
Twitter