Rockerlærlingene Gøg og Gokke for retten

I dag begyndte retssagen mod to medlemmer af Hells Angels støttegruppe AK81. I stedet for at få ram på deres fjender i indvandrermiljøet gik alt dog galt for de to. Den ene AK81'er skød blandt andet den anden ved en fejl.

De to AK81'ere tog flugten i den sølvgrå Mitsubishi, men måtte forlade den kort efter, da den punkterede. (Foto: © Martin Sylvest Andersen, Scanpix)

Det var ikke lige deres dag - den 11. juni 2009. To medlemmer af Hells Angels støttegruppe AK81, forsøgte i følge politiet denne juni aften at få ram på deres fjender blandt bandemedlemmerne fra MjølnerparkenNørrebro. Men intet gik efter planen.

I følge politiet endte det i stedet med at den ene rockerlærling ramte den anden i hovedet. Hele attentatforsøget gik så meget i vasken at de to AK81'ere blev fanget af politiet og i dag begyndte sagen i mod dem i Københavns Byret.

På anklagebænken sidder den 26 årige JJ og den 22 årige DJ - også kendt som ”Balou” på gaden på grund af sit bamsede udseende.

Elefanthuer og gummihandsker

I følge politiet havde JJ og ”Balou” stjålet en ældre Mitsubishi Galant, som de skulle bruge til at køre ind i det indvandrerbande-tunge Mjølnerparken. På bagsædet af bilen var en benzindunk, som i følge politiet skulle bruges til bagefter at brænde bilen af.

I bilen var der også elefanthuer, gummihandsker, skudsikre veste og en kraftig kaliber 40 pistol af mærket Heckler & Koch. Altså alle remedierne til et såkaldt drive-by skyderi, som København har oplevet så mange af under bandekonflikten. Men intet fungerede rigtig for ”Balou” og JJ.

Ramte sin egen i panden

I følge politiet skød JJ 4 gange hen over bilens tag, mens han sad på passagersædet. Altså med hånden ud af passagervinduet og op over taget - som man ofte ser det i gangsterfilm. Men vinklen i skudøjeblikket var forkert.

I stedet for at ramme deres fjender, gik kuglerne direkte ned igennem taget og ramte ”Balou” som sad i førersædet.

”Balou” blev ramt af fragmenter af kuglerne i hånden og i panden. Efter at have såret sig selv, tog skydepatruljen flugten. Herefter var det i følge politiet planen at bilen skulle brændes af så hurtigt som muligt for at slette spor, men også det mislykkedes for de to AK81'ere.

Den gamle Mitsubishi punkterede nemlig under flugten og de to gerningsmænd måtte forlade den - med både benzindunk, gummihandsker og elefanthuer.

”Balou” selv valgte på grund af skudsåret i panden selv at praje en politibil, for at komme på sygehuset. Kort tid efter fandt politiet to skudsikre veste, pistolen og flugtbilen i området.

Nemt for politiet

Da politiet hermed både havde den ene AK81'er samt flugtbilen, gerningsvåbnet og øvrige remedier, var det en relativt let sag at gå ud og anholde ”Balou's” kammerat JJ.

JJ nægter sig i dag skyldig, men hans DNA er fundet på en af gummihandskerne og hans mobil er sporet til Mjølnerparken på gerningstidspunktet,

”Balou” nægter sig også skyldig i selve skyderiet, men erkender at han var i Mjølnerparken på gerningstidspunktet. Han siger dog at han ikke ved, hvem der skød.

Kendt som hooligan

”Balou” er tidligere kendt fra hooligan-miljøet i København og han optagelse i AK81 bekræfter dermed til dels politiets teori, om at Hells Angels i løbet af bandekonflikten, er begyndt at rekruttere fodboldbøller, som forreste kæde i kampen mod indvandrerbanderne.

Og der er da heller ingen tvivl om JJ's og ”Balou's” tilhørsforhold. Som tilhørere i retten i Københavns byret i dag, var en gruppe AK81'ere samt de højtstående Hells Angels-rockere Brian Sandberg og Dennis Brodthagen mødt op.

Der ventes dom i sagen på mandag.