Rodfrugt og kål skal gøres populært

Rodfrugter og kål er ikke populært, og det skal der nu gøres ved. En forsker skal få os til at lide den knoldede grøntsag med den bitre smag.

Vi er ikke lige så glade for rodfrugter og kål som for agurker og tomater. Det skal en forsker nu forsøge at lave om på ved blandt andet at forsøge at mindske den bitre smag. (© Colourbox.com)

Rodfrugter og kål er ikke danskernes favoritspise. Tværtimod viser forskningen, at vi spiser alt for lidt af de sunde kål og rodfrugter, og det har seniorforsker Ulla Kidmose fra Institut for Fødevarekvalitet på Aarhus Universitet fået til opgave at gøre noget ved.

Hun har netop fået 17 millioner kroner til at undersøge, hvorfor vi ikke har ligeså megen lyst til at sætte tænderne i en pastinak som i en peberfrugt.

- Vi ved, at forbrugerne synes, at de smager for stærkt. Og derfor skal jeg blandt andet undersøge, hvordan man kan mindske den bitre smag ved at ændre på dyrkning og opbevaring, siger Ulla Kidmose.

Hun understreger dog, at man også vil undersøge kulturen og det sociologiske ved at vælge nogle grøntsager frem for andre.

- Det kan jo også være, at det er ren vane, at man ikke lægger rodfrugt og kål i indkøbskurven, men det håber vi at finde ud af, siger Ulla Kidmose.

Projektet løber over de næste fire år og sker i samarbejde mellem Aarhus Universitet og Syddansk Universitet.